dinsdag 16 april 2013

Zware wedstrijd voor Schreurs en Sellis in Lochem


Onder een waterig zonnetje in Lochem hebben Rick Schreurs en Rick Sellis een achttiende plaats gepakt tijdens de derde Open Nederlands Kampioenschap zijspancross.

Slechts zeven dagen na de tweede ONK in St. Isdorushoeve kon de Nederlandse zijspangilde zich alweer opmaken voor de derde wedstrijd van het seizoen. Op het bekende circuit de “Gageldijk” stonden 22 combinaties op de deelnemerslijst. Ook dit jaar was de Motor- en Autoclub “Sport en Vriendschap” weer de organisatie van dit evenement in Lochem. De plaatselijke fans kregen een verrassing voorgeschoteld met de deelname van de gestopte Marcel Willemsen als vervanger van zijn broer Daniel.

Team Schreurs reisde met een goed gevoel naar Lochem naar aanleiding van de vorige wedstrijd in St. Isidorushoeve. Schreurs was weer helemaal hersteld van de inspanningen van vorige week en met vertrouwen werd begonnen met de training.


Training

Onder zwaarbewolkte omstandigheden reden Schreurs en Sellis een paar oefenrondjes, om daarna, toen de tijdtraining begon, gelijk een paar snelle ronde neer te zetten. Er werden in totaal zes ronden gereden met als snelste ronde een tijd die uiteindelijk de zeventiende startpositie opleverde.


1e manche

Om 13:30 uur stond de eerste manche op het programma en Schreurs en Sellis mochten vanuit het parc fermé als zeventiende oprijden en op zoek gaan naar een startplek. Ze mochten een plekje zoeken op de tweede rij. De machine werd “geparkeerd” aan de linkerkant achter Marcel Willemsen. De VMC KTM was weer perfect geprepareerd, zodat niets een goed resultaat in de weg hoefde te staan. De starts in St. Isidorushoeve verliepen moeizaam, maar de eerste start vandaag ging een stuk beter. De heren doken ongeveer als zestiende de eerste linkerbocht in een verdwenen daarna in het bos. Na een paar minuten kwamen Schreurs en Sellis als achttiende voor het eerst langs start en finish.


Schreurs en Sellis zaten in een groepje van vijf combinaties, welke een aantal ronde met elkaar in de slag gingen. Ze probeerden naar voor te komen, wat uiteindelijk in de vijfde ronde lukte. Heurkens werd gepasseerd, maar dit kostte dusdanig veel energie dat Schreurs zichzelf in het rode reed en een paar ronden later even het gas moest dichtdraaien om bij te komen.


De tanden werden op elkaar gezet en na ruim een half uur kwam team Schreurs toch nog als zeventiende over de finish. De overwinning in deze manche ging naar de ervaren Belg Jan Hendrickx. De tweede plaats werd opgeëist door Marcel Grondman voor Marcel Willemsen.


2e manche

Aan het eind van de middag stond de tweede manche op het programma. De eerste manche had veel energie gekost bij Schreurs en Sellis, maar toch werd vol goede moed een plekje achter het starthek gezocht. De start verliep deze manche iets minder, maar toch werden een aantal combinaties gepasseerd en kwamen de twee redelijk snel in hun ritme. Een aantal ronden werd op een negentiende plaats rond gereden niet ver achter de andere jonge combinatie Koen Hermans en Roy Bijenhof. In de vierde ronde sloeg het noodlot toe voor Genevasen en Van Gennip. Deze combinaties sloeg over de kop en de wedstrijd werd stilgelegd.


Gelukkig kwamen Genevasen en Van Gennip er redelijk zonder kleerscheuren vanaf, maar de wedstrijd werd niet meer hervat. Schreurs en Sellis zagen zichzelf dan ook terug op een achttiende positie.


Ben Adriaenssen uit België pakte de overwinning in de tweede manche voor Grondman. Als derde werd Hendrickx (B) afgevlagd. De dagzege kwam op naam van de Hendrickx. Naast hem stonden Grondman en Willemsen op het ereschavot.


Team Schreurs kwam als achttiende op de daguitslag te staan. Het team heeft weer veel ervaring opgedaan en kan terugkijken op een mooie maar zware wedstrijddag.

Even een paar weken rust, want de volgende wedstrijd voor het ONK staat pas gepland op 5 mei op het Eurocircuit in Valkenswaard.


 
Foto: www.crossandracepictures.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten