zondag 28 april 2013

Verdienstelijk gelijkspel voor de Elburger SC

Het spelbeeld van de wedstrijd VIOS (V)aassen  - Elburger Sportclub was een beetje te vergelijken met het wisselvallige Hollandse weer van de afgelopen dagen maar dan in omgekeerde volgorde.

Terwijl in de eerst helft de blauw-witten bijna geen poot aan de grond kregen en zich gelukkig mochten prijzen dat het `slechts` met 1-0 achter stond, brak in de tweede helft de zon door en wisten de Elburgers, nota bene in de ultieme blessuretijd, alsnog een verdienstelijk gelijkspel (2-2) uit het vuur te slepen.

Dat het scorebord na vijfenveertig minuten een magere 1-0 voorsprong aangaf voor de thuisclub was op z’n zachts gezegd verwonderlijk. Naast een aantal uitgelezen kansen voor het tot dan toe veel sterkere VIOS moest Mathijs Frik zijn doelman een keer assisteren op de doellijn, terwijl de blauw-witten ook niet geheel zonder fortuin waren toen één der voorwaartsen tegen de onderkant van de lat schoot.

Na een half uur spelen kwamen de Vaassenaren meer dan verdiend aan de leiding door een treffer van Dennis de Jong

De opmerkelijke revival van de Elburgers diende zich direct de hervatting aan en een aantal uitstekende kansen had al een vroege gelijkmaker op kunnen leveren. Dit duurde echter nog tot en krappe vijftien minuten voor tijd toen de inmiddels ingevallen Rico Rianto een fraaie aanval met een daverend schot afrondde.

De meegereisde supporters zagen een puntendeling al gloren, maar met nog minder dan tien minuten op het uurwerk kwam VIOS opnieuw aan de leiding door een treffer van Diederik Peppelman, nadat even daarvoor diezelfde Rianto een uitstekende kans niet had weten te verzilveren.

De veerkracht en de strijdlust van de blauw-witten werd alsnog beloond doordat Mitchel Kalverda, even voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Van Koolwijk, een vrije trap van Frik tot grote vreugde van alles wat blauw-wit was binnenkopte.