woensdag 17 april 2013

29e skeelermarathon op koninginnedag in Oldebroek

Op de laatste Koninginnedag raast het skeelerpeloton traditiegetrouw rond het Raadhuisplein in Oldebroek, met kanshebbers uit de regio en wereldtoppers aan de start.

Er is een gerede kans dat wereldkampioen Bart Swings meedoet in Oldebroek, het Belgische fenomeen die afgelopen winter furore maakte in het langebaanschaatsen. Uit de regio doet Ruben Wieberdink (Elburg) mee bij de A-rijders. Hij is voor het tweede jaar A-rijder, maar is nog steeds één van de jonkies (20) in het peloton.

“Als het klopt dat er een aantal wereldtoppers komen, dan wordt het lastiger om voorin te eindigen. Ik hoop op een top twintig.” Wieberdink komt uit voor team Van Werven, dat ook een thuiswedstrijd rijdt. Geert Plender uit Kampen is één van de rijders. “We gaan als team ons best doen, maar ik verwacht niet dat we voor de winst mee kunnen doen. We zitten in een opbouwende fase en hebben na de winter eerst flink rust genomen.”

Wel favoriet voor de overwinning zijn thuisrijder Gerco van de Beek bij de B-rijders en André Klompmaker bij de masters. Andere regiorijders zijn de jonge talenten Jan Korenberg, Peter Duits, Angelo van de Zwan, Remon Wieberdink en Aleid Klompmaker, die allen bij de B-rijders meedoen.

De rondemis in Oldebroek is ook een regionale topper. Voor Christel Wieberdink, zusje van A-rijder Ruben, is de sport bekend, maar op het podium om de kampioenen te huldigen is nieuw. De zeventienjarige student Toerisme wordt door Dickhof Mode en Wim Koele gekleed en geknipt.

Rondemis Christel Wieberdink

De wedstrijd op 30 april start om 16.00 uur met de masters. Om 16.50 rijden de B-rijders, om 17.40 is er een Kids Run, waar alle kinderen aan mee mogen doen. 17.55 begint de dameskoers en op 18.45 start het hoofdmenu, het A-peloton.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten