woensdag 10 april 2013

OWIOS verlaat met opgeheven hoofd het bekertoernooi

OWIOS streed gisteravond dapper tegen topklasser HSC’21, maar vloog wel uit het bekertoernooi: 2-1. OWIOS dat wederom werd gesteund naar het massaal meegereisde publiek, trok uiteindelijk aan het kortste eind. Als kers op de taart mag OWIOS volgend seizoen wel uitkomen in de KNVB-beker.

Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg uit Haaksbergen. HSC’21 kwam zeer scherp uit de startblok, OWIOS was hier waarschijnlijk erg van onder de indruk. De goede start aan de wedstrijd vertaalde zich naar een 2-0 stand naar 13 minuten spelen. De doelpunten werden gescoord door Bas ter Hogt en Marko Weustink.

Het leek of OWIOS daar deze twee doelpunten werd wakker geschut. Er kwam felheid en beleving bij de Oldebroekers zoals het gehele seizoen al te zien is in de beker. Het offensief kreeg vorm in de 17e minuut toen William van den Hul weggestuurd werd door Arjan Boon. William sneed naar binnen en stond ineens oog in oog met de keeper van HSC’21. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij de bal snoeihard op de paal/kruising. Dit was het punt voor de supporters om massaal achter OWIOS te gaan staan. Met gezang en aanmoedigingen kreeg OWIOS vleugels.

In de 35e minuut kwam OWIOS terug in de wedstrijd. Een lange trap van Hendri Nagelhout wordt ineens gegeven op Patrick Mensink. Mensink neemt de bal goed mee en schiet vanaf een meter of 18 de bal snoeihard achter keeper Bremmer. Een prachtige goal. Één minuut later is OWIOS weer gevaarlijk als Willam van den Hul de bal rakelings overschiet. Vlak voor rust krijgt van den Hul wederom een kans maar hij vind keeper Bremmer op zijn weg. HSC krijgt in de 42e minuut weer een kans, HSC’21 komt gevaarlijk door op links en de bal wordt teruggelegd op een van de spelers van HSC’21 op de 11 meter. Deze kan de bal rustig binnen schieten maar hij vindt keeper Kuiper op zijn weg.

Na ruist kwam HSC weer scherp uit de startblokken. HSC’21 was de gehele wedstrijd voornamelijk gevaarlijk door de zeer snelle buitenspelers. In de 47e minuut komt OWIOS goed weg na een kopbal op de paal. Nog krijgt HSC enkele mogelijkheden maar het was te danken aan keeper Matthijs Kuiper dat de achterstand niet groter werd.

Na een klein kwartier gaat de storm van HSC’21 weer liggen en komt OWIOS weer goed in het spel. Dit resulteert weer in enkele mogelijkheden voor de Greunen. In de 74e minuut wordt William van den Hul weer diep gestuurd. Keeper Bremmer komt zijn goal uit en speelt vervolgens de bal duidelijk met zijn handen buiten de zestien. Alles en iedereen wat groen is verwacht een fluitsignaal, maar de leidsman wuift dit weg. Een zeer onterechte beslissing.

Dat HSC vervolgens een aanvaller eruit haalt voor een middenvelder en het zelfs op tijdrekken zet, is nog wel het grootste compliment. OWIOS probeert de laatste tien minuten nog wat te forceren met in inbrengen van Tristan Keijl en Richard Schoeber. OWIOS kreeg vervolgens nog enkele mogelijkheden. De grootste was wederom voor William van den Hul in de allerlaatste seconde van de wedstrijd, maar zijn inzet gaat via binnenkant paal in de han­den van de keeper.

OWIOS kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Het heeft laten zien op basis van inzet en beleving niks onder te doen voor een topklasser. Volgend jaar mag OWIOS uit gaan komen de grote KNVB-beker. Dit bekertoernooi en de wedstrijd tegen WHC en de wedstrijden in Twente zullen bij mening OWIOS-er nog lang in het geheugen gegrift staan. OWIOS moet zich nu weer richten op de wedstrijd van aanstaande zaterdag, dan gaan de Oldebroekers op bezoek bij Zwart –Wit’63. Vervolgens moet OWIOS volgende week dinsdag thuis tegen Exelsior Zetten. Op deze dag kan de 2e periode nog veiliggesteld worden. Daarvoor moet echter ESA punten verspelen tegen DFS en OWIOS moet winnen van Exelsior Zetten.

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp, van ’t Hul, Mensink (Keijl), H. Spronk (Schoeber), Maat (Schuld), Veldhoen en van den Hul.