maandag 15 april 2013

E.V.V. heren 1 grijpt de titel


In een afgeladen sporthal ’t Huiken pakten de volleyballers van E.V.V. zaterdag de titel in de derde divisie B. In een bloedstollend spannende wedstrijd versloeg E.V.V. Alterno met 3-2 en werd daarmee onbereikbaar voor de concurrentie. Eenvoudig ging het allemaal echter niet voor de thuisploeg.


Waar bij de thuisploeg de spanning zichtbaar was, speelde Alterno frank en vrij en kwam tot twee keer toe een set voor. Met de steun van het publiek en stadskapel Concordia, knokten de Elburgers zich echter even zo vaak weer langszij. Onder het toeziend oog van een deel van de E.V.V.-selectie die 29 jaar geleden kampioen van de derde divisie werd, haalde E.V.V. in een zinderende tiebreak alles uit de kast.

Libero Herjan de Groot en aanvalskanon Robert van Esterik zweepten hun ploeg en het publiek nog maar eens een keer op en ’t Huiken veranderde in een heksenketel. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, maar E.V.V. toonde zich uiteindelijk net iets dan de bezoekers: 15-13. Doordat Arvevo verloor van Blauw Wit bleek de 3-2 zege voldoende om de titel op te eisen. Na het uitreiken van de kampioensplaquette bleef het nog lang onrustig in ’t Huiken…

De dames van E.V.V. hadden eerder op de dag al voor een enorme stunt gezorgd in hun thuiswedstrijd tegen SSS. Na een 0-2 achterstand in sets knokten de Elburgers zich naar een 3-2 overwinning op de nummer vier van de ranglijst. Door afwezigheid van diverse speelsters moest interim-coach Kay Bosscha improviseren in de opstelling en een beroep doen op een aantal speelsters uit het tweede team. Dit pakte echter prima uit. Het enthousiasme van het team sloeg over naar het publiek en met 18-16 ging de winst in de vijfde set naar de ploeg die het meeste spelplezier uitstraalde. Door de zege speelde E.V.V. zich definitief veilig in de derde divisie.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten