zondag 28 april 2013

Sneu verlies voor KV Elburg

Zaterdag 27 april speelde Elburg 1 de uitwedstrijd tegen Rheko uit Rheden. Elburg had gedurende de hele wedstrijd een kleine voorsprong maar moest de wedstrijd in de laatste minuten toch uit handen geven. De wedstrijd ging verloren met 13-14.

Trainer/coach Rico Smit was na afloop teleurgesteld over het resultaat. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld maar waren opnieuw niet sterk genoeg in de afwerking”. Feit was inderdaad dat Elburg het beste van het spel had, veel meer scoringskansen kreeg dan Rheko maar er gewoon te weinig inschoot.

Van beide kanten was het overigens geen hoogstaande wedstrijd maar de spanning vergoedde veel. Elburg speelde opnieuw met Benji Sjardijn en Etienne uit de Fles in de basis. Beide spelers deden het uitstekend en namen ook het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening.

De eerste helft ging gelijk op, waarbij Elburg steeds scorend het initiatief had. Rheko bleef echter goed bij en tekende vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Ronald Buis de gelijkmaker aan. Ruststand 5-5.

Na rust een zelfde spelbeeld. Elburg nam steeds één of twee doelpunten voorsprong maar kon niet echt los komen van de tegenstander. In de slotfase van de wedstrijd, bij de stand 12-12 nam de wedstrijd een andere wending. Rheko kwam voor het eerst op voorsprong (12-13) en hield die voorsprong vast tot het eind. Een gemiste strafworp in de slotminuut had Elburg toch nog een punt kunnen opleveren maar dat mocht niet zo zijn.