maandag 15 april 2013

Van Werven – Beunk 6e tijdens ONK Zijspancross in Lochem


Afgelopen zondag stond de 3e wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap zijspancross op de agenda. Locatie was dit keer het circuit “Gageldijk” aan het Daniel Willemsenpad te Lochem. 




Tijdens de eerste “warme” dag van 2013 waren de omstandigheden uitstekend voor een mooie dag topsport. Hierdoor waren er veel supporters uit onder andere Oldebroek en omgeving naar deze wedstrijd gekomen om de combinatie van Werven – Beunk aan te moedigen.

In de ochtend vond de vrije- en tijdtraining plaats, met aan het vertrek 22 combinaties. Van Werven – Beunk wisten een 4e trainingstijd op de borden te zetten, dit was een uitstekende prestatie. Het verschil met de nummer 2 was echter maar 33 honderdste van een seconde. (2:16.099)

Tijdens de start van de 1e manche mochten ze als 4e oprijden door het resultaat in de tijdtraining. Dat de combinatie al eerder heeft laten zien goede starters te zijn, werd ook weer bewezen tijdens de start van de 1e manche. Als 3e kwamen ze de eerste bocht door. Al vroeg in de wedstrijd moesten ze enkele plaatsen inleveren en werd er gestreden om de 5e positie in de wedstrijd. Wat volgde was een mooie strijd met de combinatie Visscher – Visscher. Uiteindelijk werden ze afgevlagd op 6e plaats.

De start van de 2e manche was moeizamer als de 1e manche en hierdoor kwamen ze als 6e over de eerste springbult van het circuit. Deze positie konden ze echter niet vast houden. De snelle Belgische combinatie Hendrickx/Mucenieks die vanuit het achterveld moest starten, maar snel de weg naar voren wisten te vinden moesten ze helaas voorbij laten gaan. Door een crash in het achterveld werd de wedstrijd naar 4 ronden stilgelegd en was de stand op dat moment uiteindelijk de uitslag van de 2e manche.

Dit betekende een 7e plaats in de 2e manche. In het dagklassement was plek 6 voor Van Werven – Beunk. In de tussenstand van het ONK Zijspancross staat de combinatie op een 16e plaats.

Agenda:
5 Mei Open Nederlands Kampioenschap Valkenswaard
12 Mei Open Nederlands Kampioenschap Heerde


(foto: archief Albert Schreuder | www.sidecarcrosspictures.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten