maandag 22 april 2013

Vriendinnendag OWIOS groot succes!

Afgelopen vrijdag 19 april heeft OWIOS in samenwerking met de KNVB een vriendinnendag georganiseerd. Dit is een groot succes geworden en zeker voor herhaling vatbaar.
Er werd ’s middags om 16.00 uur afgetrapt met een enthousiaste groep meiden in de leeftijd van 5 tot en met 10 jaar.


68 meisjes konden op een leuke en ludieke wijze kennismaken met de voetbalsport. Aan de hand van verschillende spelen in de vorm van een circuit konden de meisjes vertrouwd raken met een bal. Deze middag werd al gauw duidelijk dat er veel verborgen talent rondloopt tussen de meisjes.

Meisjes voetbal heeft bij vele ouders nog een negatieve klank maar als je het enthousiasme bij deze meisjes ziet dan kun je hier absoluut niet meer van spreken dat dit een mannensport is. Evenals andere teamsporten zie je meisjes op hun eigen niveau plezier met elkaar hebben.

 Het doel van deze middag was om meisjes op een speelse manier kennis te laten maken met deze sport. Meisjes voetbal raakt al helemaal ingeburgerd bij de Voetbal Vereniging OWIOS en langzamerhand zie je dat de meiden een eigen positie innemen in de vereniging. Naast het maken van plezier zie je ook andere elementen die belangrijk zijn in de ontwikkeling van meisjes. Het samen spelen en het functioneren in een team zijn dingen die geleerd worden. Maar het samen plezier hebben is de aller belangrijkste wat ook deze middag aan bod is gekomen.

Nadat de meiden hun circuit hadden afgesloten werd er in de kantine samen gegeten. De oudere meiden van de vereniging hielpen mee om deze middag tot een succes te maken. Om 18.30 kwamen de oudere meiden van de leeftijd 11 tot en met 15 jaar in actie. 30 Meiden in totaal gingen ’s avonds de strijd aan met elkaar of tegen elkaar.
Ook in deze leeftijd categorie zag je weer een aantal meiden die normaal niet voetballen maar wel heel veel met een bal kunnen. Wederom was plezier de grootste sterkhouder in dit samenzijn en aan de hand van een circuit van verschillende spelvormen werd een kleine competitie gehouden.
 
Deze avond werd afgesloten met een toernooitje 4 tegen 4 waarin iedere speelster individueel punten kon halen. Dit was mogelijk doordat iedere partij een ander team samenstelling had. Zo kon het maar zo gebeuren dat Dorien van de Bosch een keurige 2e plaats haalde terwijl ze daarvoor nog nooit in teamverband tegen een bal had geschopt. Zij was het levende bewijs dat er in Oldebroek e.o. nog veel verborgen talenten rond loopt.

Mocht de interesse nu worden gewekt door het geen wat de meiden deze dag hebben ervaren dan kunt u zich melden tot Aaldert Schippers (Technisch jeugdcoördinator) 06-10099844 of Jan v/d Streek (jeugdcoördinator pupillen)0525-632066.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten