zondag 21 april 2013

Ongeslagen reeks Elburger SC ten einde

Aan de fraaie, ongeslagen reeks van zeven achtereenvolgende wedstrijden is voor Elburger Sportclub helaas een eind gekomen.
In de uitwedstrijd tegen Veensche Boys te Nijkerkerveen konden de blauw-witten het niet bolwerken en gingen met het kleinst mogelijke verschil ten onder, 2-1.

De schade door dit verlies bleef met het oog op de posities op de ranglijst beperkt. Van de naaste concurrenten wist alleen Zwart Wit ’63 van s.v. ’t Harde te winnen. Hierdoor lijkt het lot van de jubilerende buurtvereniging vrijwel bezegeld, want met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand van zeven punten praktisch niet meer goed te maken.

In de nog resterende 270 officiële speelminuten zullen zes ploegen, w.o. Elburger Sportclub, gaan uitmaken wie voor de twee promotie / degradatieplaatsen in aanmerking komen.

De blauw-witten boden tegen het sterkere Veensche Boys zeker geen onverdienstelijke tegenstand, maar mede door het gemis van Marco de Vries (vakantie) en Remco Timmer (blessure) was de ploeg van Henk Nieuwenhuis niet bij machte de tegenstander het vuur na aan de schenen te leggen.

Na ruim een half uur spelen kwam de thuisclub aan de leiding. Een vrije trap van ex semi-prof Hans van Der Haar belandde op de paal, maar de terugspringende bal werd door Friso Doornhof alsnog binnengekopt.

Even later hadden de Elburgers pech doordat Robbert van Schie ook het houtwerk (lat) raakte.

Het duurde nog tot ruim tien minuten voor tijd voordat Veensche Boys de wedstrijd definitief besliste. Opnieuw uit een vrije trap, nu schoot Julius Wille wel in één keer raak

De officiële speeltijd was al verstreken toen de inmiddels ingevallen Janick Leusink het genoegen mocht smaken de tegentreffer op zijn naam te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten