zondag 14 april 2013

Basketballers van Bossini G.S.Stars leggen beslag op de vierde plek

De basketballers van Bossini G.S.Stars weten met nog één wedstrijd te spelen dat ze dit seizoen zullen eindigen op de vierde plaats in de landelijke Eerste Divisie. Een prachtig resultaat voor de kleine vereniging uit Elburg. Waar de afgelopen twee seizoen werd gestreden om lijfsbehoud was dit seizoen lang nog een top 3 klassering in beeld. De uitslagen van dit weekend waren echter zo dat de eindstand voor de Elburgers nu vast staat. Bossini G.S.Stars kwam dit weekend zelfs twee keer in actie, want er stond een tweeluik tegen Grasshoppers uit Katwijk op het programma.

Vrijdagavond werd er in Elburg gespeeld en zaterdag stond de wedstrijd in Katwijk op het programma. Bossini G.S.Stars speelde beide wedstrijden weer zonder de geblesseerde Rik van de Nes, die ook de laatste wedstrijd dit seizoen niet meer in actie zal komen. Verder was de selectie van coach Martin Kramer compleet.

De wedstrijd in Elburg begon goed voor beide teams. Tot acht minuten in het eerste kwart hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Aan het eind van dit kwart plaatsten de Elburgers een goede run. Door scores van Jeroen Doek en Roel Kramer pakte de thuisploeg een voorsprong van 22-12.

In het tweede kwart namen Arnoud Drost en Ronald van de Weg de scorende rol over en kregen de toeschouwers een mooi aanvallend kwart voorgeschoteld. Beide ploegen scoorden aan de lopende band en brachten de ruststand op 47-37 in het voor de van Bossini G.S.Stars.

Diep in het derde kwart begon de thuisploeg wat steken te laten vallen en gaven de bezoekers gas. Met name forward Van Duyvenbode van Grasshoppers was dit kwart bijna niet te stoppen. Hij schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd en aan het eind van het derde kwart kwam Grasshopper op een voorsprong.

Bij een tussenstand van 64-65 ging het vierde kwart van start. De Elburgers openden de score met een prachtige driepunter van Roel Kramer. Defensief werden de touwtjes aangetrokken. Grasshoppers scoorde de eerste acht minuten van het laatste kwart slechts eenmaal en met een 18-2 run liep Bossini G.S.Stars weer uit naar een voorsprong bij 82-67.
De overwinning was een feit en de laatste minuten werden goed uitgespeeld. Eindstand 88-76.

Alex Tuinfort 4

Zaterdagavond stond de uitwedstrijd in Katwijk op het programma. De wedstrijd van vrijdag zat bij de Elburg duidelijk nog in de benen, want het liep de hele wedstrijd achter de feiten aan.

Defensief was center Van Rhijn van de Katwijkers niet te stoppen. Hij maakte 36 punten. Aanvallend haalde bij de Elburgers alleen Michel van Houten zijn normale niveau. Bossini G.S.Stars kreeg genoeg kansen, maar mistte veel schoten en makkelijke lay ups. Bij rust was de achterstand bij een tussenstand van 45-38 nog te overzien, maar in de tweede helft lukte het niet om de aansluiting te pakken. Bij een eindstand van 80-67 ging de overwinning terecht naar de thuisploeg.