zaterdag 20 april 2013

VSCO’61 verliest van Vios Vaassen

Het is VSCO’61 niet gelukt om drie belangrijke punten toe te voegen aan haar totaal. Na een gelijkopgaande eerste helft, moet VSCO’61 in de tweede helft haar meerdere erkennen in Vios Vaassen. Belangrijk is wel dat het team gevochten heeft als collectief, maar dat was vandaag niet genoeg.

In de eerste helft worden weinig kansen gecreëerd. De kansen die er komen, zijn voor Vios-spits Erik Koldenhof en VSCO-aanvaller Stephan Beijeman. Koldenhof verschijnt in de 12e minuut op aangeven van Anouk Roest alleen voor doelman Arjan ten Klooster die knap redt.
Stephan Beijeman creëert zichzelf een kans door naar binnen te komen, maar schiet met links te zwak in. Na bijna aan halfuur spelen komt Beijeman oog in oog te staan met doelman Jelle Stoker, maar schiet tegen de doelman op.

De tweede helft is Gert Schreurs gevaarlijk met een schuiver in de rechterhoek die door doelman Stoker wordt doorzien. Even later claimt Vios Vaassen een doelpunt, maar scheidsrechter Mellendijk beslist dat de bal niet over de lijn is geweest. In de 63e minuut wordt Koldenhof gemangeld tussen twee verdedigers van VSCO’61 en Mellendijk legt de bal op de stip. Routinier Anouk Roest (42 jaar) scoort beheerst vanaf de elfmeterstip.

VSCO’61 probeert hierna met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar weet zich geen kansen te creëren. In blessuretijd bepaalt uiteindelijk Dennis de Jong de eindstand op 2-0.

Volgende week zaterdag speelt VSCO’61 de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Excelsior Zetten. Drie punten zijn dan noodzakelijk om nog kans te maken op rechtstreeks behoud in de tweede klasse.