woensdag 3 april 2013

Van Werven – Beunk beginnen WK met 15e plaats

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap voor de zijspancrossers op de agenda. Ook (Oldebroeker) Gert van Werven en zijn bakkenist Peter Beunk reisde af naar Frauenfeld in Zwitserland.  Aan het begin van het seizoen maakte de combinatie van Werven – Beunk bekend alle wedstrijden te willen gaan rijden in het wereldkampioenschap.

Waar de organisatie vooraf hoopte op een mooi paasweekend, dachten de weergoden daar duidelijk anders over. Op zaterdag stond de kwalificatie op het programma, maar door de grote hoeveelheid regen was de baan niet in goede conditie. Dit betekende dat de kwalificatie en de wedstrijden allebei op maandag verreden moesten worden.

Maandagochtend (2e paasdag) was de baan goed genoeg om de wedstrijd door te laten gaan. Dit betekende dat van Werven – Beunk tijdens de tijdtraining zich moesten kwalificeren voor de wedstrijd. Tijdens de tijdtraining behaalde ze een 11e tijd in de B-groep. Door dit resultaat waren ze verzekerd van een plek achter het starthek. Geheel vlekkeloos verliep de training overigens niet, bakkenist Peter Beunk viel nog een keer uit de bak. Dit had overigens verder geen gevolgen.



De eerste manche van het WK was gelijk een met grote gevolgen voor onder andere de combinaties Willemsen – Bax en Vandaele – Smeuninx. Van Werven – Beunk wisten deze manche goed door te komen en zaten in het gevecht in de middenmoot van het deelnemersveld. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met plaats 16 in de eerste manche.

Tijdens de tweede manche zaten van Werven – Beunk weer midden in de strijd om een plek in de middenmoot. De leverde een mooie strijd op met onder andere de combinaties  Jenkins/Chamberlain en Millard/Millard. Na 35 minuten en 2 ronden finishte ze uiteindelijk op een 14 plaats.


In het dagklassement en ook gelijk de eerste tussenstand van het WK staan van Werven – Beunk op een 15 plaats. Hiermee kunnen ze tevreden terug kijken op de eerste wedstrijd om het Wereldkampioenschap.
 
De eerst volgende wedstrijd is aanstaande zondag 7 april voor het ONK in St. Isidorushoeve. 

Foto’s: Albert Schreuder | www.sidecarcrosspictures.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten