vrijdag 26 april 2013

Sportpark Bovenmolen gastheer 4e Veluwecup

Het mooiste voorbereidingstoernooi van de Veluwe vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en voor de tweede maal is vv OWIOS de gastheer. Net als in de vorige edities neemt er, naast de organiserende verenigingen sv ’t Harde, Elburger Sportclub en vv OWIOS, een gastvereniging deel aan de Veluwecup en dit jaar zal dat vv Epe zijn.

Verwacht wordt dat veel supporters van de blauwhemden uit Epe hun ploeg komen aanschouwen bij de boeiende wedstrijden die het ongetwijfeld gaan worden.

Ook het afgelopen seizoen is weer gebleken dat derby’s in deze regio een grote aantrekkingskracht hebben. De onderlinge confrontaties tussen de drie verenigingen werden stuk voor stuk erg goed bezocht en fanatiek meegeleefd. De kans dat het volgende seizoen weer eenzelfde aantal derby’s op het programma staat is klein geworden.
Met name sv ’t Harde moet vrezen voor een degradatie en zal de burentwisten dan moeten missen. Bovendien is de kans aanwezig dat vv OWIOS zich via de nacompetitie nog richting eerste klasse gaat spelen. Alleen al daarom is de komende editie van de Veluwecup meer dan de moeite waard om te gaan bekijken.

De opzet van het toernooi heeft een belangrijke wijziging ondergaan. Werd er de vorige keren op twee zaterdagen gespeeld, dit jaar zullen er voor het eerst ook op twee doordeweekse avonden wedstrijden plaatsvinden. Grote voordeel van deze opzet is dat alle teams een keer tegen elkaar uitkomen waardoor de eerlijkste eindrangschikking ontstaat. Speeldata zijn dinsdag 13, woensdag 14 en de zaterdagen 17 en 24 augustus. Door deze opzet bleek het ook niet meer noodzakelijk om te loten en heeft de organisatie het speelschema al samengesteld.


vv OWIOS opent op 13 augustus het toernooi tegen sv Epe. Dan vindt op 14 augustus de eerste derby van het seizoen plaats tussen sv ’t Harde en Elburger Sportclub. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Zaterdag 17 augustus treft vv OWIOS om 13.00 uur de Elburger Sportclub en aansluitend om 15.00 uur spelen sv Epe en sv ’t Harde tegen elkaar. De afsluitende zaterdag, 24 augustus, wordt er om 13.00 uur eerst afgetrapt door sv ’t Harde en vv OWIOS en sluiten de Elburger Sportclub en vv Epe het toernooi af. Die wedstrijd begint om 15.00 uur. Aansluitend zal op het hoofdveld de prijsuitreiking plaatsvinden.

De Veluwecup heeft er vanaf de eerste editie de gewoonte van gemaakt om een leuk bedrag te schenken aan een goed doel. Het eerste jaar kon men KIKA verblijden met een donatie en het jaar erna de locale omroepen LOE uit Elburg en LOCO uit Oldebroek en stichting Zambia Helpt. Vorig jaar hielp de bijdrage van de Veluwecup afdeling Morren van Zorgcentrum De Hullen uit Oldebroek bij de aanschaf van de zo broodnodige hulpmiddelen. Graag houdt de organisatie de traditie in stand, maar zij zijn daarbij volledig afhankelijk van sponsor-inkomsten.

Door het afhaken van de Rabobank als naamgever en hoofdsponsor komt het steunen van een goed doel in het geding. Er wordt naarstig gezocht naar nieuwe sponsorinkomsten bij bedrijven in de regio.
Draagt u voetbal een warm hart toe en wilt u de organisatie van de Veluwecup helpen om goede doelen te kunnen blijven steunen, dan wordt u van harte uitgenodigd om de website www.veluwecup.nl te bezoeken en contact op te nemen met de organisatie. Er is ongetwijfeld een sponsorpakket wat u goed past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten