maandag 8 april 2013

E.V.V. ontsnapt tegen Spiker

De volleyballers van E.V.V. boekten afgelopen zaterdag een benauwde overwinning op Spiker.
In Eerbeek nam de nummer vier van de ranglijst een 2-0 voorsprong in sets, maar de Elburgse koploper ging uiteindelijk toch met een 2-3 zege huiswaarts.

Lange tijd zag het er niet naar uit dat E.V.V. een overwinning zou kunnen bijschrijven. De Elburgers kregen geen controle over de service van Spiker en liepen twee sets lang achter de feiten aan (25-22, 25-22). In de derde set draaide coach Peter Gaillard zijn opstelling drie posities door en dat bracht de machine aan de praat. De passing was beter op orde en de eigen service en blokkering werden dominanter.
In aanvallend opzicht bracht de ingevallen Sjoerd Kersten een extra impuls. Met hard werken trok E.V.V. de stand na vier sets precies gelijk (22-25, 22-25). In het beslissende vijfde bedrijf namen de gasten snel een voorsprong en stonden die niet meer af.

Door de zwaarbevochten overwinning heeft E.V.V. twee wedstrijden voor het einde een voorsprong van zeven punten op nummer twee Arvevo. E.V.V. heeft dus nog vier punten nodig om kampioen te worden. Aanstaande zaterdag om 17.00 uur proberen de Elburgers die klus in de eigen sporthal ‘t Huiken tegen Alterno te klaren.

De dames van E.V.V. hadden weinig in de melk te brokkelen bij Ormi in Epe. De gehavende Elburgse ploeg snakt naar het einde van het seizoen en was geen partij voor de kampioenskandidaat. In geen van de vier sets kwam E.V.V. boven de 20 punten. Komend weekeind hopen de dames, die nog niet helemaal veilig zijn, het seizoen af te sluiten met een goede partij tegen subtopper SSS.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten