woensdag 17 april 2013

Derby eindigt onbeslist, VSCO'61 - Elburger SC 1-1 (dubbel verslag)

De derby op dinsdagavond tussen VSCO'61 en Elburger SC leverde beide ploegen één punt op.
Na een matige wedstrijd stond uiteindelijk een 1-1 eindstand op het scorebord. Hiermee kwamen de Elburgers het beste weg.

Hieronder vindt u het wedstrijdverslag vanuit de beide kampen.

VSCO’61 beloont zichzelf niet

In de thuiswedstrijd tegen buurman Elburger SC weet VSCO’61 diverse kansen te creëren, maar slechts eenmaal te scoren. Via een lucky goal in de tweede helft weet Elburger SC alsnog een punt te stelen uit Oosterwolde. Door dit resultaat blijft VSCO’61 op de elfde plek staan en blijft het gat met de Elburgers drie punten.

VSCO’61 begint zeer voortvarend aan de wedstrijd. Al na zeventig seconden nemen de Kanaries een voorsprong. Uit een corner van Gerwin de Leeuw scoort Wim de Vries met het hoofd de 1-0. De Leeuw valt in de 11e geblesseerd uit en wordt vervangen door Sander Vis. In de 13e minuut krijgt Wim de Vries een grote kans om de voorsprong te vergroten. Uit een voorzet van Bert van ’t Hof neemt de Vries geheel vrijstaand de bal ineens, maar raakt de voeten van doelman Roy van Dijk.

Vier minuten later schiet Gert Schreurs de bal van afstand tegen de lat en even later ziet Stephan Beijeman zijn diagonale schot gestopt door Van Dijk. Op aangeven van Sander Vis duikt Wim de Vries voor zijn man, maar schiet met de binnenkant voet over. Elburger SC weet in de eerste helft geen enkele kans te creëren, terwijl het qua spel wel een gelijk opgaande wedstrijd is. In de slotfase van de eerste helft schiet de opgejaagde doelman Van Dijk de bal in de voeten van Stephan Beijeman. Het doel is leeg, maar de bal verdwijnt naast het doel.

Een voetbalwet leert dat als jezelf kansen laat liggen, de tegenpartij wel weet te scoren. In de 49e minuut weet Elburger SC langszij te komen. Een ongevaarlijk schot van William Huenestein lijkt een makkelijk prooi voor doelman Schoonhoven. Echter de bal wordt door Gert Schreurs dusdanig van richting veranderd wat de doelman kansloos maakt (1-1). In de 56e minuut krijgt Bert van ’t Hof op aangeven van Stephan Beijeman een dot van een kans. Vrij voor doelman Van Dijk weet hij de goalie wel te passeren, maar wordt de bal voor de lijn uit het doel gegleden door een verdediger.

Wim de Vries kopt in de 66e minuut uit een vrije trap van Bert van ’t Hof bij de tweede paal op de doelman. Ook balverlies van Andries van Beek wordt door VSCO’61 niet omgezet tot een doelpunt. Het duel ontspint zich echt als een degradatiegevecht en beide teams zijn aan elkaar gewaagd, waarbij de Elburgers in deze fase elkaar iets makkelijker vinden, maar geen kansen weten af te dwingen. Die kans komt in de slotminuten van de wedstrijd via een snelle uitval. Mathijs Frik krijgt hierdoor een goede kans, maar in vrije positie schiet hij de bal naast het doel zodat het duel onbeslist eindigt.

Bron: VSCO’61

VSCO’61 – Elburger SC eindigt onbeslist

Met de 1-1 puntendeling in de burenconfrontatie tussen VSCO ’61 – Elburger SC schoten beide ploegen weinig op. De marge met s.v. ’t Harde, dat op de voorlaatste plaats staat, is inmiddels opgelopen tot resp. zeven en tien punten. Wat dat betreft zijn er niet veel zorgen; nog wel om de posities 11 en 12.
Aan het van de rit wacht voor deze twee ploegen immers promotie / degradatiewedstrijden.

De wedstrijd kon in feite nooit boeien en bereikte zelden een aanvaardbaar niveau; wellicht waren de belangen hiervoor te groot.

De blauw-witten waren in de openingsfase duidelijk nog niet bij les, want de geheel vrijstaande Wim de Vries kopte de bal al na enkele minuten spelen, na een hoekschop, keihard achter doelman Roy van Dijk.

De Elburger in VSCO-dienst is sowieso een belangrijke pion in de ploeg van Marcel Boelens. Regelmatig wordt de lange en kopsterke aanvaller gezocht om de vijandelijke muur proberen te slechten. De betere kansen zijn daarbij voor de thuisclub, waarbij Gert Schrerus nog een keer de paal raakt.

Elburger Sportclub kon in aanvallend opzicht weinig uitrichten en doelman Jan Jaap Schoonhoven kreeg dan ook nauwelijks moeilijk werk te verrichten.

De tweede helft daarentegen begonnen de Elburgers voortvarend. Een venijnig schot van William Huenestein werd door een VSCO-er van richting veranderd waardoor Schoonhoven kansloos was.

De formatie van Henk Nieuwenhuis leek hierna het initiatief naar zich toe te trekken, maar kreeg de fel van zich af bijtende Oosterwoldenaren nooit in de houdgreep. Afgezien van een uitstekende kans voor Mathijs Frik had de thuisclub zo maar de winnende treffer kunnen scoren.

Bron: Elburger SC