maandag 22 april 2013

Regionale zijspancrossers in actie tijdens clubwedstrijden

Afgelopen weekend stonden er voor de zijspancrossers uit onze regio een tweetal wedstrijden op de kalender. Zaterdag was het de clubwedstrijd in Halle, en zondag de uitwisselingswedstrijd in Harfsen. Diverse combinatie uit de regio kwamen hierbij aan de start.


Zaterdag 20 april – Clubwedstrijd Halle

Onder zonnige omstandigheden stond afgelopen zaterdag de clubwedstrijd van HALMAC in Halle op het programma voor de zijspancrossers. Aan de start verschenen een aantal lokale / regionale combinaties. Rick Schreurs uit 't Loo (Oldebroek) rijdt de ONK wedstrijden met Rick Sellis, maar tijdens de clubwedstrijd stap broertje Levi in de bak. Ook het team van Werven – Beunk waren naar Halle gekomen, en vonden dit een mooie trainingswedstrijd. Verder waren de combinatie Cor van Werven – Jan Mulder, Jaap ten Hove – Jeroen Boeve aan het starthek.

Tijdens de eerste manche moesten de combinaties Schreurs – Schreurs en van Werven – Beunk de wedstrijd vroegtijdig verlaten met motorproblemen. De overige combinaties wisten de wedstrijd wel succesvol uit te rijden. Cor van Werven – Jan Mulder kwamen als 6e over de finish op 1:42 van de winnaars Hermans – Bijenhof. 50 seconden later kwamen Jaap ten Hove – Jeroen Boeve over de finish op een keurige 7e plek. 

De tweede manche werd een lokale strijd om plek 5, tussen de routiniers Cor van Werven – Jan Mulder en de jeugdige talenten Rick en Levi Schreurs. Na 20 minuten wedstrijd waren Cor van Werven – Jan Mulder de winnaars in de strijd om plek 5. Rick en Levi Schreurs eindigde als 6e voor de combinatie ten Hove – Boeve. De overwinning in deze manche ging net zoals de eerste manche naar Hermans – Bijenhof. Gert van Werven – Peter Beunk kwamen niet aan de start van de tweede manche door de problemen die opgelopen waren in de eerste manche.In de daguitslag was de vijfde plaats voor Cor van Werven – Jan Mulder, en op de zesde plaats de combinatie ten Hove – Boeve. Door de problemen in de eerste manche vinden we Rick en Levi Schreurs terug op plek negen.


Zondag 21 april – Uitwisselingswedstrijd Harfsen

Tijdens de eerste uitwisselingswedstrijd van 2013 stonden er een aantal lokale / regionale combinaties aan de start. De combinaties Gert van Werven – Peter Beunk, Gerrit van Werven – Herbert Boeve en gelegenheidscombinatie Jeroen Boeve – Jan Mulder hadden zich zondag ingeschreven. Onder mooie omstandigheden en een prachtig circuit Peppelenbos te Harfsen beloofde het vooraf al een mooie wedstrijddag te worden.

In de tijdtraining was het de combinatie Grondman – Verhagen die liet zien in goede vorm te zijn aan het begin van dit seizoen. Waar ze al sterk voor de dag kwamen in de eerste drie ONK’s en ook de eerste WK wedstrijd, waren ze vandaag ook de snelste in de tijdtraining. Gevolgd op de tweede plaats door “Good Old” Gerrit van Werven met bakkenist Herbert Boeve. Gert van Werven – Peter Beunk zette de derde tijd op het bord, met een fractie van een seconde achterstand. Jeroen Boeve en Jan Mulder wisten een zeventiende tijd te noteren.


De start van de eerste manche was voor Gerrit van Werven – Herbert Boeve, gevogld door Grondman – Verhagen en Gert van Werven – Peter Beunk. Waar de combinatie Boeve – Mulder de strijd moesten staken door motorproblemen, wisten de overgebleven combinaties wel de finish te halen. De overwinning ging naar Grondman – Verhagen, tweede plaats op 5 seconden achterstand was voor van Werven – Beunk. Als derde kwam van Werven – Boeve over de streep met een achterstand van 39 seconden op de winnende combinatie.

De tweede manche was bijna een kopie van de eerste, alleen waren de onderlinge verschillen veel groter. Grondman – Verhagen waren ook in deze manche de snelste op het 1480 meter lange circuit in Harfsen. Van Werven – Beunk volgde op 31 seconden als tweede, en van Werven – Boeve reden op iets meer dan een minuut van de winnaar over de finish.

Gezien de uitslagen van beide manches was de top 3 in het dagklassement snel bekend:

1. Grondman - Verhagen
2. Gert van Werven – Peter Beunk
3. Gerrit van Werven – Herbert Boeve


Foto's: Albert Schreuder  | www.sidecarcrosspictures.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten