donderdag 11 april 2013

Elburger sc ontvangt ESA


Niet alleen in betaalde voetbal, maar ook bij de amateurs nadert de competitie langzamerhand haar ontknoping. In de 2e klasse G krijgt het kampioenschap voor DFS steeds meer gestalte, terwijl het in de onderste regionen vermoedelijk tot de laatste wedstrijddag spannend blijft.

Daarbij zal hoe dan ook duidelijk worden wie het praktisch al gedegradeerde Excelsior Z. zal vergezellen naar de 3e klasse, terwijl we dan ook zullen weten welke twee ploegen op de alleszins benijdenswaardige promotie/degradatieplaatsen (11 en 12) zullen eindigen.

Hierbij kan ook nog Elburger Sportclub behoren, dat a.s. zaterdag in de voorlaatste thuiswedstrijd ESA uit Arnhem op bezoek krijgt.

De ploeg uit de Gelderse hoofdstad doet het goed en staat met 33 punten op een fraaie vierde positie en zou zelfs nog voor een (vervangende) periode-titel in aanmerking kunnen komen. Van het totale aantal winstpunten wist ESA er overigens maar liefst 25 in vertrouwde omgeving binnen te halen.

Elburger Sportclub zal in de resterende zes duels nog zeker minimaal een handvol punten aan het toch al fraaie totaal van 28 toe moeten voegen om op of boven de veilige tiende plaats te eindigen.

Als de blauw-witten echter met dezelfde geestdrift en instelling het slot van de competitie benaderen als de laatste wedstrijden, dan hebben we er alle vertrouwen in dat ook voor volgend seizoen het 2e klasserschap gewaarborgd is.

De steun van de supporters, die de laatste weken zo fantastisch meeleven, kan dit vertrouwen alleen maar versterken.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer M.G. Paarhuis uit Ommen.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten