woensdag 17 april 2013

OWIOS komt goed weg tegen hekkensluiter Excelsior Z.

OWIOS heeft dinsdagavond in de competitiewedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior Zetten met 3-3 gelijkgespeeld.
Excelsior bleek een goed voetballende ploeg die heerste op het middenveld waar OWIOS totaal geen grip op had.

Als dan de verdediging die op één lijn speelde snelheid te kort komt is elke bal die er achter valt gevaarlijk. In de eerste minuut was het al raak. Een diepe bal bereikte de snelle en behendige Lucas Geurts die simpel afrondde: 0-1.

OWIOS schrok wakker en herstelde in de 5e minuut de schade. Bennie Veldhoen schoot van afstand hard in: 1-1. Excelsior voetbalde beter en nam in de 21e minuut weer de leiding. Weer viel een diepe bal achter de verdediging en weer was Lucas Geurts sneller dan de OWIOS verdedigers: 1-2.
Weer had OWIOS weinig tijd nodig de schade te herstelen. Eerst schoot Henri Nagelhout uit de draai nog snoeihard op de lat, maar even later bereikte een hoekschop van Bennie Veldhoen bij de eerste paal Henrico Spronk die fraai ingekopte: 2-2. Zelfs werd het voor de rust nog 3-2 toen Bennie Veldhoen de op snelheid liggende William van den Hul bereikte die mooi scoorde.

In de tweede helft was Exelsior de bovenliggende partij. Aan niets was te zien dat dit de hekkensluiter was. Met de uitblinkende André Riedijk en de steeds gevaarlijke Lucas Geurts waren de beste kansen voor de mannen uit Zetten. Één ervan werd maar benut, in de 69e minuut sneed een soepel lopende aanval van Exelsior door de OWIOS verdediging en Lucas Geurts rondde simpel af: 3-3. OWIOS mocht achteraf blij zijn met deze punten deling. Paal en lat stonden verdere treffers van Exelsior in de weg.

Zaterdag staat voor OWIOS de moeilijke wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande FC Horst op het programma. OWIOS zal uit een ander vaatje moeten tappen om de punten in eigen huis te houden. Aanvang op Bovenmolen is 14.30 uur