zondag 14 april 2013

OWIOS onnodig onderuit tegen Zwart Wit'63

OWIOS is zaterdagmiddag in Harderwijk tegen Zwart Wit'63 tegen een onnodige 1-2 nederlaag opgelopen. In een slechte wedstrijd op een slecht veld werd meestal door beide ploegen de lange bal gezocht. Van enige opbouw van achteruit was weinig sprake, toch het spelletje waarmee voor de winterstop de meeste punten werden gepakt.

OWIOS leek snel op voorsprong te komen. In de 5e min kreeg Corné Schuld, die even later geblesseerd uitviel en werd vervangen door Tristan Keijl, een mooie kans, maar zijn lob ging over. Zwart Wit kreeg ook enkele kansen, zo redde Marcel van der Beek op een inzet van dichtbij en werd een uitval besloten met een schot in het zijnet.
In de 45e min kwam Owios op voorsprong, een hoekschop van Bennie Veldhoen werd bij de tweede paal ingekopt door Henrico Spronk.

OWIOS dacht met deze stand de rust te halen maar Zwart Wit aanvaller Nico Dol dacht daar anders over. Simpel draaide hij weg bij twee OWIOS verdedigers en scoorde de 1-1.

Na rust was het spelpeil op het slechte speelveld niet veel beter. Het niveau van de scheidsrechter was hier mede debet aan. De meest vreemde beslissingen toverde hij uit zijn hoed. In de 65e min nam Zwart Wit de leiding door een identiek doelpunt als de 1-1. Nu was het Corné Wegereef die eenvoudig wegdraaide en binnenschoot: 2-1. OWIOS probeerde van alles om de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar de beste kansen waren voor Zwart Wit.

Doelman van der Beek stond Harderwijks succes enkele malen in de weg. In de 89e min viel bijna de gelijkmaker maar de prachtige inzet van Tristan Keijl verdween via de lat, de keeper en weer de lat over. Een teleurstellend resultaat voor de Oldebroekers, die hierdoor twee plaatsen op de ranglijst zijn gezakt.

Dinsdagavond kan revanche genomen worden als hekkensluiter Exelsior Zetten op bezoek komt. Aanvang op Bovenmolen is 20.00 uur.