donderdag 4 april 2013

Opnieuw thuiswedstrijd voor Elburger SC

Door de vele afgelastingen in de afgelopen winterperiode heeft de competitieleider van de KNVB het oorspronkelijk vastgestelde programma nogal gewijzigd.

Met een onderbreking van de j.l. maandag gespeelde uitwedstrijd tegen OWIOS, zijn er hierdoor vier achtereenvolgende thuis-wedstrijden voor Elburger Sportclub vastgesteld.

Inmiddels zijn er hiervan twee, Unicum en DFS, gespeeld. Voordat volgende week ESA op bezoek komt wacht a.s. zaterdag eerst nog de loodzware ontmoeting tegen Lelystad ´67.

Evenals Elburger Sportclub degradeerde ook de ploeg uit de hoofdstad van Flevoland afgelopen seizoen via de na-competitie uit de eerste klasse.

De verwachtingen, om zo spoedig mogelijk terug te keren naar de 1e klasse, kwamen echter niet overeen met de ambities en inmiddels bezet de ploeg een plaats in de middenmoot.

Alleen een eventuele periode-titel zou het seizoen nog enige glans kunnen geven.

Even verrassend als de recente nederlaag van Lelystad ´67 tegen s.v. ´t Harde was de knappe overwinning van de Elburgers op OWIOS, die hierdoor uitstekende zaken deden met het oog op prolongatie van het 2e klasserschap.

Uit de laatste vier wedstrijden wist de formatie van Henk Nieuwenhuis maar liefst tien punten te behalen en hopelijk kan hier zaterdag een goed vervolg aan worden gegeven.

De wedstrijd op het Burgem. Bode Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer G.B. van Ierssel uit Arnhem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten