zaterdag 20 april 2013

Knappe 3e en 4e plaats voor fietscrossers van FCC De Volharding

In Nuland in de BMX Arena van Brabant werd zaterdag het Kampioenschap van het Zuiden Fietscross 2013 verreden.

Op de totaal nieuw aangelegde BMX baan verschenen vele rijders uit het gehele land aan de start, waaronder de fietscrossers van FCC De Volharding uit Nunspeet.

De startheuvel had een hoogte van maar liefst 5 meter maar omdat de FCC de Volharding in Nunspeet deze winter ook zo'n hoge startheuvel heeft aangelegd was dit niet meer zo schrikken voor de 6 fietscrossers van de Volharding. Dit gold voor vele andere fietscrossers wel.

Vanwege het grote deelnemersveld waren de manches extra zwaar, hierdoor strandden Senna Vis, Sem Visser, Patrick Nikkels en Dennis Haverkamp nipt in de manches.
De Doornspijker Thijs Visch reed in de halve Finale op een gunstige plek die recht had op een Finale plaats,maar net voor de Finish vielen de nrs 1,2 en 3 die Thijs gelukkig rakelings kon ontwijken.

In de Finale behaalde hij in de klasse Jongens 9 jaar een verdiende 4e Prijs, zijn zusje Celia Visch reed ook een Finale bij Meisjes 7 jaar waarin zij naar een podium plaats fietste met een 3e plek.

Aanstaande zaterdag 27 april is er de 1e Regiowedstrijd in Kampen waar vele Fietscrossers van de Volharding aan meedoen.