zaterdag 13 april 2013

Gehavend KV Elburg wint wel

KV Elburg kon zaterdag niet op volle sterkte aantreden tegen TOP uit Vroomshoop. Met twee invallers in de basis wist Elburg de wedstrijd echter wel te winnen met 17-12.

Elburg had afgelopen week tijdens de trainingen de nare smaak van de uitwedstrijd tegen NKC uit Nijverdal weggespoeld. Tegenvaller was wel de blessure van Jim van der Linden. Voor hem speelde Benji Sjardijn. Etiƫnne uit de Fles speelde voor de afwezige Jeffrey van Oene (geschorst).

Elburg doet vooralsnog niet meer mee om de bovenste plaatsen. TOP bezet een plaats in de onderste regionen van de 1e klas D.

Elburg begon vol goede moed aan de thuiswedstrijd tegen TOP. Het team speelde vrij uit, maakte de kansen af en was onder de korf heer en meester in de rebound.

Tot 4-2 bleef TOP in het spoor van de Elburgers. Daarna liep Elburg via 7-3 gemakkelijk uit naar de ruststand van 9-5. Een hele goede eerste helft werd gevolgd door een wat mindere tweede helft. Toch bleef Elburg de betere ploeg maar de soepelheid van de eerste helft was wat weg. Toch bleef Elburg steeds aan de goede kant van de score. E
nkele wissels aan TOP-zijde brachten de ploeg even in de buurt van de Elburgers maar de winst kwam niet in gevaar. In de slotfase werd de pas 18-jarige Corne Prins nog ingebracht. Bij zijn debuut scoorde hij een prachtig doelpunt van afstand.

Elburg won deze wedstrijd verdiend met 17-12 en kan met een gerust hart de resterende wedstrijden tegemoet zien.