woensdag 10 april 2013

Eerste ½ marathon van Nunspeet een succes


Foto: Harry van ’t Veld
Op zaterdag 6 april werd de 1e halve marathon van Nunspeet een succes. Het evenement stond als een huis en organisator loopgroep2000 kreeg veel lovende kritieken over parcours en organisatie. De locatie: vertrek vanaf het Transferium richting Zandenbos en Zandenplas was perfect. De bijna 500 deelnemers konden kiezen uit een jeugdloop over 1,1 km, een 5 of 10 km en natuurlijk de halve marathon.

De tijd die Albert Meijer uit Ede neerzette op de halve marathon, 1 uur 11 minuten en 9 seconden, was een mooie startende winnaarstijd voor dit evenement. Hij moest wel de ex-Ethiopier Francois Woldemarian uit Almere van zich af zien te schudden.
 
Bij de dames won Saskia Schutte uit Veessen in 1 uur 29 min 30 sec.
De beste Nunspeetse lopers op de halve marathon kregen een beker overhandigd van wethouder van de Geest. Bij de mannen was dit Jan Willem Hagen in 1 uur 19 min 13 sec. en Anita Vestering bij de vrouwen in 1.39 min 12 sec.
 
Op de 10 km een verbluffende Danne Boterenbrood die een tijd liep van 34 min 22 en slechts 1 man voor zich duldde, namelijk Koen Henkes uit Zeewolde in 33.48.
Op de 5 km won Vincent Hazeleger uit Castricum in 16.05.
Ook bij de jeugd was er een leuke strijd om de bekers beschikbaar gesteld door de gemeente Nunspeet. Met dank aan de sponsoren en partners, vrijwilligers en verkeersregelaars.
 
Voor foto’s en uitslagen kijk op www.loopgroep2000.nl . Volgend jaar weer!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten