zondag 28 april 2013

VSCO'61 boekt cruciale zege

In de uitwedstrijd tegen Excelsior Zetten weet VSCO’61 een belangrijke 1-4 overwinning te boeken. Cruciaal in de strijd om degradatie te ontlopen.
Door deze overwinning schift VSCO’61 twee plekken op en staat nu op de tiende plaats.

Zonder tot goed voetbal te komen, weet VSCO’61 wel een verdiende overwinning te boeken. Na een aftastend en gelijk opgaand begin van de wedstrijd neemt VSCO’61 in de 21e minuut een 0-1 voorsprong.
Uit een vrije trap van Gerwin de Leeuw scoort Robin Füchten met het hoofd. Lang geniet VSCO’61 niet van deze voorsprong, want twee minuten later brengt Wouter Meijs de stand weer in evenwicht.

Nadat VSCO’61 een paar goede mogelijkheden laat liggen, nemen de Kanaries in de 33e minuut opnieuw de leiding. Robin Füchten staat aan de basis en Wim de Vries schiet beheerst binnen. Op slag van rust vergroot VSCO’61 de voorsprong. Opnieuw is het Wim de Vries die scoort, ditmaal uit een corner van Gerwin de Leeuw, zodat de rust met een 1-3 voorsprong wordt bereikt.

In de tweede helft zakt het spelpeil en worden van weerszijden weinig kansen gecreëerd. In buitenspelpositie stelt Ronald Hendriksen VSCO-doelman Arjan ten Klooster op de proef, maar deze redt bekwaam. Aan de andere kant krijgt de ingevallen Bert van ’t Hof een goede kans, maar met buitenkant rechts weet hij doelman Dennis Jansen niet te verschalken. In blessuretijd weet Wesley Pater de eindstand op 1-4 te brengen door eerst zijn tegenstander te dollen om vervolgens beheerst in te schieten.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg(thuis tegen ESA en uit tegen Veensche Boys) heeft de ploeg van hoofdtrainer Marcel Boelens klassenbehoud weer helemaal zelf in de hand.