zondag 7 april 2013

Opnieuw de volle buit voor de Elburger SC

Met een puntentotaal van 26 speelde DOSK, dat toen op de tiende plaats eindigde, zich vorig seizoen na evenveel wedstrijden veilig.
Nu we bijna een jaar en een klasse lager verder zijn heeft Elburger Sportclub, momenteel met 28 punten, dit aantal, met nota bene nog zes wedstrijden te gaan, al overschreden.

Ondanks de indrukwekkende inhaalrace, die de blauw-witten de laatste weken hebben ingezet en voor de vijfde achtereenvolgende keer, nu door een 1-0 overwinning op het bezoekende Lelystad ´67, ongeslagen bleven, kan de ploeg van Henk Nieuwenhuis echter nog niet op haar lauweren gaan rusten.

Het was voor Remco Timmer, die in de 59ste minuut met een prachtige kopbal voor de enige en winnende treffer zorgde, al weer de vierde treffer na drie opeenvolgende wedstrijden. De aanvaller, die over enkele weken in het huwelijksbootje stapt, lijkt hiermee op tijd zijn oude vorm te hebben hervonden.

Evenals Veensche Boys, dat ook verloor, hebben de Lelystedelingen, die zo ambitieus aan het seizoen waren begonnen, nu zelfs één verliespunt meer dan de Elburgers.

De technisch beter acterende ploeg van trainer Jan Boes, die een aantal goede kansen kreeg, was voor dezelfde centen met een puntendeling of zelfs met een overwinning naar huis teruggekeerd. De karaktervolle en gepassioneerd spelende Elburgers wisten tenslotte toch de drie zeer kostbare punten binnen te slepen. Met name de verdediging, waarin doelman Roy van Dijk ook nu weer van zich deed spreken, opereerde deze middag opnieuw ijzersterk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten