zondag 14 april 2013

Puntendeling voor de Elburger SC tegen ESA

Elburger Sportclub bleef weliswaar voor de zesde maal op rij ongeslagen, maar tegen het bezoekende ESA uit Arnhem moest men echter wel met een terechte puntendeling (1-1) genoegen nemen.

Doordat de twee concurrenten (Zwart Wit ’63 en Unicum) wel tot de volle winst kwamen blijft het in de onderste regionen een spannende aangelegenheid.

Wie zal het praktisch al gedegradeerde Excelsior Z. gaan vergezellen naar de 3e klasse en welke twee ploegen zullen er op de promotie/degradatieplaatsen (11 en 12) eindigen. Dat blijfen voorlopig de grote vragen in de 2e klasse G. I
n dat kader is de inhaalwedstrijd van dinsdag a.s. tussen Elburger Sportclub en VSCO ’61 te Oosterwolde (aanvang 20.00 uur) van groot belang.

Dat het scorebord na vijfenveertig minuten tussen ESC en ESA nog een dubbelblanke stand te zien gaf, was verbazingwekkend.

Beide ploegen kregen n.l. enkele uitstekende kansen om de score te openen, waarbij Remco Timmer bij de thuisclub dichtbij een treffer was.
Aan de andere kant hadden de gasten, vooral in de openingsfase, zo maar de leiding kunnen nemen waarbij het houtwerk de Elburgers te hulp kwam.

Na bijna tien minuten in de tweede helft kwam ESA door een doelpunt van Nabil Nasri aan de leiding en de gasten, die hierna een sterke fase kenden hadden, door een prima kans van dezelfde speler, de voorsprong zo maar kunnen verdubbelen.

De Elburgers kregen vervolgens wat meer grip op de tegenstander en de dadendrang van de ploeg van Henk Nieuwenhuis werd ruim tien minuten voor tijd beloond na een keiharde rake kopbal van Timmer, na goed voorbereidend werk van Raoul Jessurun. In de spannende slotminuten probeerden de blauw-witten nog wel de overwinning te forceren, maar zover kwam het niet.

ESA eindigde de wedstrijd overigens met tien man, omdat Ali Edan na twee keer geel (dus rood) iets eerder kon vertrekken dan de 21 overige spelers.