vrijdag 5 april 2013

Derby met grote belangen op sportpark Schenk: sv 't Harde - VSCO'61

Zaterdag krijgt sv ’t Harde VSCO ’61 op bezoek.
Een derby met zeer grote belangen, want beide ploegen zijn directe concurrenten in de strijd om handhaving in de tweede klasse G.

VSCO staat op een tiende plek met 23 punten. Dat is drie punten meer dan ’t Harde, dat nog steeds op een zorgelijke dertiende plek staat. De verschillen zijn echter zo klein dat er wekelijks verschuivingen zijn onderin. Ook VSCO, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de concurrenten, zal nog de nodige punten moeten pakken om zich veilig te spelen.

Het dubbele programma tijdens het paasweekend pakte uiteindelijk niet zo heel slecht uit voor ‘t Harde. De nederlaag op eigen veld tegen ASVD was weliswaar erg teleurstellend, maar de overwinning in en tegen Lelystad twee dagen later was even verrassend als welkom. Hierdoor houden de groenwitten uitzicht op een p/d plek of zelfs definitief lijfsbehoud. VSCO hield aan het paasweekend een punt over, door een nederlaag tegen Lelystad en een gelijkspel tegen concurrent Zwart-Wit.

Net als de afgelopen weken is ook dit weer een cruciaal duel voor ’t Harde, maar zeker ook voor VSCO. Genoeg ingrediënten voor een interessante derby. De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14.30 uur. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Van de Beld.
Bron: sv 't Harde
 
Derby tussen VSCO’61 en sv ’t Harde

Zaterdag is sportpark Schenk op ’t Harde het decor van de ontmoeting tussen sv ’t Harde en VSCO’61. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.J. van de Beld uit Heerde.
Met voor VSCO’61 nog zeven wedstrijden voor de boeg belooft de competitie een spannende ontknoping te krijgen. Zeker zeven ploegen strijden voor behoud in de tweede klasse. Nummer laatst Excelsior Zetten lijkt de dans niet meer te kunnen ontspringen. De voorlaatste plaats wordt momenteel met 20 punten ingenomen door sv ’t Harde, een plaats dat aan het eind van de competitie ook degradatie betekent. De twee plaatsen daarboven betekenen via nacompetitie proberen klassenbehoud veilig te stellen. VSCO’61 staat met 23 punten nog net boven die streep en heeft nog een inhaalwedstrijd extra te gaan.

Het staat dus onnoemelijk dicht op elkaar en het is heel moeilijk te voorspellen hoe het verdere verloop van de competitie zal zijn. ’t Harde verliest in het paasweekend eerst van mededegradatie kandidaat asv Dronten thuis met 1-3 en wint vervolgens op paasmaandag met 0-1 van Lelystad’67. Van die ploeg verloor VSCO’61 juist in het paasweekend en speelde vervolgens met 2-2 gelijk tegen mededegradatie kandidaat ZwartWit’63. Een slecht weekend dus voor VSCO’61 dat mededegradatie kandidaten of over zich heen of dichterbij zag komen.

Het wordt dus tijd voor een driepunter voor de mannen van hoofdtrainer Marcel Boelens en dat zou geweldig welkom zijn in de zespuntenwedstrijd tegen buurman ’t Harde. Echter vanzelfsprekend zal dit zeker niet zijn en in de strijd tegen degradatie komt het vooral aan op de mentale instelling. We hopen dat zaterdag dat meer dan voldoende aanwezig is bij de Kanaries. De thuiswedstrijd eindigde in een nipte 1-0 overwinning voor VSCO’61 door een doelpunt van Gerwin de Leeuw.
Bron: VSCO'61 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten