zondag 7 april 2013

VSCO’61 wint in belangrijke derby van sv 't Harde (dubbel verslag)

Uit tegen sv ’t Harde weet VSCO’61 een verdiende en belangrijke 1-4 overwinning te boeken.
Door deze overwinning en het puntverlies van de laatste vier ploegen op de ranglijst ontstaat wat meer 'lucht' voor VSCO'61.

Daar staat tegenover dat de directe concurrenten net boven de Kanaries allemaal weten te winnen. De winst is daarom dan ook meer dan noodzakelijk.
VSCO’61 start voortvarend en scoort al in de 1e minuut. Gerwin de Leeuw gooit in, Wim de Vries verlengt en Bert van ’t Hof schiet de 0-1 binnen. In de 11e minuut komt Gerwin de Leeuw alleen voor de uistekende doelman Nick Grootkarzijn, maar hij weet de voorsprong niet te vergroten door tegen de doelman op te schieten.
Nadat Arnoud Kamerbeek een afstandsschot via de lat ziet overgaan, weet VSCO’61 de voorsprong te vergroten. Op aangeven van Gerwin de Leeuw scoort de goed spelende Nick Koele beheerst de 0-2.
Hierna krijgt VSCO’61 nog enkele goede kansen, maar voor rust wordt niet meer gescoord.

Direct na rust is de wedstrijd gespeeld. Bert van ’t Hof krijgt alle ruimte om zijn tweede treffer te scoren en VSCO’61 op 0-3 te zetten. Binnen het uur scoort Wim de Vries de 0-4 op aangeven van de goed spelende Jan van ’t Oever en de wedstrijd is over. Wytse Hartog weet nog wel met een afstandsschot de eretreffer te scoren en VSCO’61 laat nog enkele goede mogelijkheden liggen, maar dat kan de feestvreugde in het Oosterwoldse kamp niet meer bederven. Drie belangrijke punten zijn behaald in de race voor klassenbehoud.

Bron: VSCO'61

s.v.'t Harde te wisselvallig

De verschillen die s.v.'t Harde om de week op de grasmat legt zijn legio.

De wedstrijden uit tegen Horst en Lelystad waren vol vertrouwen, goed voetbal en inzet, terwijl in de thuiswedstrijden tegen VIOS en VSCO hier niets van overbleef.

Het belang vooraf is bij iedere wedstrijd groot te noemen doordat de Groen-wit formatie op een rechtstreekse degradatie plek staat.

Concentratie en alertheid zij hierbij twee vereisten.

Het duurde zeggen en schrijven 40 seconden en s.v.'t Harde keek al tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Bert van 't Hof.

Door goed keeperswerk van Nick Grootkarzijn bleef de schade beperkt maar ook hij kon niet voorkomen dat in de 33e minuut de 0-2 op het scorebord verscheen door een goal van Nick Koele.

Na de rust hoop je op beterschap en verwacht je dat er tijdens de thee gesproken is over de onoplettendheid in de beginfase.

Een minuut na aanvang van de tweede helft was het echter alweer raak en was het opnieuw Bert van 't Hof die de 0-3 voor VSCO aantekende.

Het geloof in een goede afloop was hiermee teniet gedaan en niet veel later was het Wim de Vries die definitief te trekker overhaalde en 0-4 scoorde.

Tijdens deze actie blesseerde de doelman van 't Harde zich ernstig en moest per brancard het veld verlaten.

VSCO geloofde het wel en nam wat gas terug waardoor s.v.'t Harde een beetje meer grip over het resterende deel kreeg wat uitmondde in een doelpunt van Wytse Hartog.

Een verdiende overwinning van VSCO tegen een erg wisselvallig s.v.'t Harde.

Bron: sv ‘t Harde