zondag 28 april 2013

OWIOS verslaat asv Dronten

OWIOS heeft zaterdagmiddag weer drie punten aan haar totaal toegevoegd.

De Oldebroekers mistten twee basisspelers i.v.m. een schorsing t.w. Ben Snoek wiens plaats in het centrum van de verdediging prima werd overgenomen door Henrico Spronk, en Arjan Boon voor wie Johan van Olst rechtsback speelde.

Vanaf het beginsignaal klopte het wat veldbezetting betreft en goed combinerend werd de aanval gezocht. In de 9e min bracht een vlotte OWIOS aanval Patrick Mensink in kansrijke positie maar diens schot ging net voorlangs.
Vier minuten later verzuimde David Maat een mooie voorzet van Tristan Keyl binnen te schieten.

In de 27e min viel dan de openingstreffer: een prachtige pass van Patrick Mensink bereikte William van den Hul die net iets eerder bij de bal was als de doelman : 1-0. OWIOS leek met deze stand de rust te halen, maar in de 42e min kreeg Mensink de bal ongelukkig tegen de hand, wat een strafschop betekende. Spits van der Meer wist wel raad met dit buitenkansje: 1-1.

Na rust ging OWIOS op jacht naar een voorsprong en had in de 50e minuut al succes. Bennie Veldhoen troefde Pedro van de Bunte af in een persoonlijk duel en schoot mooi binnen: 2-1. ASVD zette hierna iets meer druk naar voren en kreeg enkele kleine kansjes. De grootste was in de 66e min te noteren toen uit een hoekschop werd ingekopt maar Peter Veldkamp op de lijn redding kon brengen.

Toen ASVD laatste man Pedro van de Bunte meer inschoof naar het middenveld om de aanvallers te ondersteunen, kreeg OWIOS meer ruimte.

ASVD moest nogal eens aan de noodrem trekken. Uit één van de vrijetrappen scoorde Henri Nagelhout met een mooi geplaatste bal in de beneden hoek: 3-1.

In de 85e min werd er nog een mooie kans gemist, maar OWIOS was tevreden met de drie punten en met het vertoonde spel. In de laatste twee wedstrijden van het seizoen staan de wedstrijden tegen de twee degradanten op het programma.

Eerst wordt er zaterdag a.s. zaterdag op Bovenmolen gespeeld tegen sv. ’t Harde en de zaterdag erna wordt de competitie besloten in Zetten tegen Exelsior. Beide wedstrijden beginnen 14.30 uur.