maandag 29 april 2013

OWIOS vrouwen 1 kampioen 5e klasse

OWIOS Vrouwen 1 is zaterdag 27 april kampioen geworden in de 5e klasse door een 4-0 overwinning op de vrouwen van Hierden.
OWIOS is met nog één wedstrijd te gaan niet meer te achterhalen door haar achtervolgers.

De vrouwen hebben met 18 punten uit 7 wedstrijden een uitstekend seizoen gespeeld. Slechts 1 keer werd er verloren.

Als voorbereiding op de kampioenswedstrijd zijn de vrouwen op vrijdagavond als teambuildingsactiviteit eerst uit eten gegaan en vervolgens naar de wedstrijd PEC Zwolle Vrouwen – Telster Vrouwen; 2-1. Dit moest de inspiratie geven om de kampioenswedstrijd tot een goed einde te brengen. Niets werd aan het toeval overgelaten!

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het lang spannend. Een kwartier voor het einde stond het nog 1-0. De vrouwen, van de stoïcijnse coach Henk Ponstein begonnen nerveus aan de wedstrijd. Niet elke wedstrijd draait om het kampioenschap en automatisch kwam er druk op het elftal te liggen. De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong. Het belangrijke doelpunt werd gemaakt door topscorer Lisanne van der Zwaan.

Na rust zette OWIOS Hierden onder druk en werd de keepster verschillende keren op de proef gesteld. Helaas voor OWIOS hield zij goed stand door enkele fantastische reddingen. Ineens was daar in de 75e minuut een grote kans voor Hierden doordat een speelster van Hierden, door balverlies op het middenveld van OWIOS, ineens alleen richting keepster Mariska Groot Karsijn kon lopen. Groot Karsijn was de hele 2e helft niet op de proef gesteld, maar hier stond ze haar ‘mannetje’ en sleepte in de 1-tegen-1 situatie de ploeg er doorheen.

Dit was het moment voor de ploeg, onder aanvoering van aanvoerster Alicia Ponstein, om druk te zetten en de wedstrijd in het slot te gooien. In het laatste kwartier werden de laatste twijfels weggenomen en werden er nog 3 doelpunten gescoord en stond er een welverdiende 4-0 overwinning op het wedstrijd-formulier.

De belangrijke 3 punten werden meegenomen naar sportpark Bovenmolen. Bovenal was OWIOS buiten het bereik van haar achtervolgers. Uitbundig werd er door de ploeg en het aanwezige publiek het laatste fluitsignaal begroet. Eindelijk kampioen en volgend jaar een klasse hoger.