woensdag 10 april 2013

Renske Heideman naar NK turnen

Op 6 april vonden de ½ finales van het Nederlands Kampioenschap turnen (2e divisie) plaats in Waddinxveen.
Gymnastiekvereniging SSS Elburg werd vertegenwoordigd door Renske Heideman, Rosaly Huisman en Noa Hengeveld.

Na het turnen van een drietal plaatsingswedstrijden en een ¼ finale in Arnhem zijn deze drie turnsters doorgedrongen tot de halve finale van het Nederlands Kampioenschap turnen van de 2e divisie. In de aanloop naar deze ½ finale hebben alle drie turnsters meerdere malen het podium mogen betreden.

De concurrentie in Waddinxveen was enorm groot en de onderlinge verschillen erg klein. Het kleinste foutje kon daardoor al fataal zijn. Het niveau van de wedstrijden van afgelopen zaterdag was erg hoog. Alle drie SSS-turnsters turnden een goede en stabiele wedstrijd. Er werden weinig foutjes gemaakt. Renske eindigde uiteindelijk op een uitstekende 2e plaats. Rosaly en Noa eindigden op een verdienstelijke 10e en 13e plaats.

De beste zes turnsters van de ½ finale werden geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Renske mag Gymnastiekvereniging SSS Elburg vertegenwoordigen tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap. Deze finale vindt plaats op 25 mei in Dordrecht.