zaterdag 13 april 2013

Collectief falen van VSCO’61 thuis tegen Unicum

VSCO’61 heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen door tegen Unicum thuis met 0-4 te verliezen. Hierdoor belandt VSCO’61 op de 11e positie wat aan het eind van het seizoen nacompetitie betekent voor klassenbehoud.

VSCO’61 is deze middag niet bij de les. Al binnen een minuut krijgt Unicum een riante kans om op voorsprong te komen, maar oog in oog met doelman Arjan ten Klooster weet Wesley Smit niet te scoren.
Bert van ’t Hof krijgt hierna namens VSCO’61 een goede kans, maar schiet voorlangs. In de 18e minuut komt Unicum op voorsprong. De geslepen Edwin van Ankeren weet dankbaar gebruik te maken van slecht verdedigen aan VSCO’61 kant en scoort de 0-1.

Tien minuten later omzeilt Van Ankeren de buitenspelval en zijn voorzet wordt, na breed leggen door Melvin Spanhak, door Wesley Smit verzilverd. Pech heeft VSCO’61 op slag van rust doordat een lob van Sander Vis tegen de lat belandt.

De tweede helft verwacht je een agressief VSCO’61 binnen de lijnen, maar niets blijkt minder waar. Geen enkele kans weten de Kanaries de tweede helft te creëren. In de laatste minuten weet Unicum nog via Melvin Spanhak en Youssof Tohki de eindstand op 0-4 te bepalen.

Dinsdagavond speelt VSCO’61 om 20:00 uur de derby thuis tegen Elburger SC.
De Oosterwoldenaren moeten dan wel uit een ander vaatje tappen, anders nemen de degradatiezorgen enorm toe.