zondag 7 april 2013

Bossini / GS Stars onderuit tegen de Arnhem Eagles

Afgelopen vrijdagavond speelden de basketballers van Bossini G.S.Stars hun thuiswedstrijd tegen Arnhem Eagles.
Voor de wedstrijd bezetten de Arnhemmers de tweede plaats op de ranglijst en de Elburgers de vierde.
Voor de Elburgers was er nog een kleine kans om de final 4 te halen, waarin wordt gespeeld om het kampioenschap in de Landelijke Eerste Divisie. Om dit te halen, moet de ploeg tweede eindigen in de reguliere competitie. Er moest dus gewonnen worden van Arnhem Eagles.

In het eerste kwart liet Bossini G.S.Stars zien dat ze de kleine kans wilden grijpen en ze startte scherp. Het tempo lag hoog en de snelle Elburger spelverdeler Ruben Grootkarzijn was ongrijpbaar voor de defensie van Arnhem. Met prachtige drives en een knappe driepunter had hij een groot aandeel in de 23-21 voorsprong van de Elburgers na het eerste kwart.

Het tweede kwart ging gelijk op. De ploegen gaven elkaar weinig ruimte en hielden elkaar goed in evenwicht. Onder de basket was een mooie strijd gaande tussen de grote man van Elburg, Arnoud Drost en de sterke center van Arnhem, Guido Groenendijk. De bezoekers leken aan het eind van dit kwart een voorsprong op te bouwen, maar een driepunter van Ronald van de Weg bracht de ruststand op 40-41.

Bossini G.S.Stars kwam goed uit de startblokken in de tweede helft. Elburger forward Roel Kramer neemt zijn ploeg op sleeptouw en rond de aanvallen goed af. Bossini G.S.Stars pakt een voorsprong bij een tussenstand van 62-58 aan het eind van het derde kwart.

In het begin van het laatste kwart komt de thuisploeg, door twee driepunters van Michel van Houten, op een 69-60 voorsprong. Dan gooien de bezoekers echter de gashendel open. Anrhemmer schutters Dolleman en Sieben schieten beide haast onmogelijke driepunters binnen en brengen de bezoekers weer naast Bossini G.S.Stars. Middels een time-out proberen de Elburgers het ritme van Arnhem te breken. Dit lukt moeizaam en Arnhem Eagels komt op een voorsprong van 74-79.

Omdat de tijd begint te dringen zet Bossini G.S.Stars de tegenstander op de vrije worplijn. Deze tactiek lijkt effectief, want de ploeg uit Arnhem mist. Via een mooie driepunter van Dimitri Braakman komt de Elburger ploeg terug tot 77-79. Met 32 seconden op de klok probeert de thuisploeg nog één defensieve stop te maken en vervolgens een score te forceren. Dit lukt via een steal en een lay-up van Michel van Houten. Bij deze score werd Van Houten dermate gehinderd dat de scheidsrechters hier misschien wel een bonusvrijworp hadden moeten toekennen. Dit gebeurt helaas niet.
Arnhem krijgt nog twee vrijeworpen, waarvan er één wordt geraakt. Bij een stand van 79-81 heeft Bossini G.S.Stars nog 2 seconden voor een noodschot, maar komt niet meer tot scoren.

Aanstaande vrijdag heeft Bossini G.S.Stars weer een thuiswedstrijd. Om 21:00 uur wordt er gespeeld tegen Grasshoppers uit Katwijk.