zondag 21 april 2013

Basketballers Bossini G.S.Stars sluiten seizoen in stijl af

In een goed gevulde sporthal 't Huiken speelde Bossini G.S.Stars afgelopen zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Een seizoen dat voor de basketballers uit Elburg als zeer geslaagd de boeken in gaat.
In het derde seizoen dat de club uitkomt op landelijk niveau werd lang meegespeeld om de topposities en werd uiteindelijk de vierde plaats gehaald.

Voor de ranglijst was de wedstrijd tegen Dunckers uit Hilversum niet meer belangrijk. De Elburgers wilden het seizoen echter wel goed afsluiten in eigen huis. Deze laatste competitie wedstrijd betekend ook het einde van de mooie samenwerking met hoofdsponsor Bossini. De club is nu hard op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor om ook volgend seizoen basketbal op landelijk niveau in Elburg te behouden.

In het eerste kwart liet de ploeg uit Hilversum zien dat zij nog niet in de vakantiemodus stonden. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op en na het eerste kwart was de stand 14-15.

Onder aanvoering van routinier Michel van Houten, die 15 punten maakte in het tweede kwart, pakte Bossini G.S.Stars een kleine voorsprong bij een tussenstand van 24-18. Dunckers kwam echter sterk terug en boog de achterstand om in een 24-31 voorspong. De thuisploeg had een time out nodig om de scherpte weer even terug te pakken. Dat lukte en bij rust was de stand bij 37-36 weer bijna gelijk.

De start van de tweede helft was voor de bezoekers. De thuisploeg startte slordig en leed onnodig balverlies. Dunckers profiteerde hier goed van pakte een kleine voorsprong bij 40-43. De Elburgers waren gelukkig weer op tijd bij de les en door scores van Jeroen Doek en Roel Kramer kwam de ploeg weer op voorsprong.

Het vierde kwart ging van start bij een stand van 53-48. Dunckers gaf niet op en probeerde aan te klampen. Dat lukte, want met nog 5 minuten op de klok trokken ze de stand bij 58-58 gelijk. De ploeg uit Hilversum was intussen overgegaan op een zone verdediging. In een time out maakten de Elburgers een aanvalsplan om deze zone stuk te spelen. Bossini G.S.Stars speelde slim en Michel van Houten en Joachim van de Weg werden in deze cruciale fase goed vrijgespeeld. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en liep uit naar een voorsprong van 62-72. Dunckers probeerde via een full court press nog wat te forceren, maar de Elburgers bleven rustig en speelden de wedstrijd goed uit. Bij een eindstand van 74-66 was de overwinning een feit.

Bossini G.S.Stars eindigt hiermee op een mooie vierde plaats in de landelijke Eerste Divisie. Voor het nieuwe seizoen is al zeker dat de ploeg nagenoeg intact blijft. Als er een nieuwe hoofdsponsor wordt gevonden kan de ploeg dus wellicht hoge ogen gaan gooien volgend seizoen.