vrijdag 1 maart 2013

Motorcross seizoen van start in Heerde

Zondag 3 maart gaat het motorcrossseizoen officieel weer van start in Heerde met de Nationalen en Jeugd. Traditie getrouw wordt al jaren de opening van het Nederlands motorcross seizoen hier van start. Aan de start zullen verschijnen de NK 85cc 2T Grote Wielen, NK 125cc 2T, NK MX2, MX2 Inters, NK Open, MX1 Inters, ONK Open, NK 150cc 4T.  

De rijders hebben afgelopen winter natuurlijk niet stil gezeten hebben overal in europa getraind en de sportscholen bezochten natuurlijk ook diverse winter competities gereden. De eerste wedstrijd staat voor alle rijders natuurlijk ook in het teken voor een kwalificatie om deel te nemen aan de ONK wedstrijden. Nieuw dit jaar in Heerde is ook dat de baan andersom wordt gereden, vanaf de start zullen de rijders dit jaar links afslaan en dan onder de brug door. Voor rijders die al jaren komen op de baan zal dit even een gewenning zijn. Ook zal na de start de rijders eerst wat dichter bij elkaar blijven rijden en dit zal voor de toeschouwers natuurlijk meer het bekijken waard zijn. 

De trainingen beginnen om 9.00 de eerste wedstrijd zal om 11.00 uur. Het wordt een druk seizoen in Heerde want op 6 en 7 april zal de openings wedstrijd van het Europees kampioenschap jeugd 85 en 65 cc worden verreden. Hier zullen de jeugd rijders van diverse Europese landen aan de start verschijnen. Op 12 mei wordt het ONK zijspan verreden de 5de wedstrijd voor het Nederlands kampioenschap.

Het circuit is te vinden aan de Kamperweg te Heerde. Autobaan A50 Apeldoorn - Zwolle afslag 29 dan richting Wezep.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten