zondag 17 maart 2013

Verdiende nederlaag voor sv 't Harde

Vorige week was er nog sprake van een prettig weekend, maar 7 dagen later is die vreugde ernstig verstoord.

Tegenstander Unicum wist op voorhand dat het thuis niet mocht verliezen van s.v. ’t Harde want dan zou de koploper van de derde periode over de ploeg uit Lelystad heen gaan gezien de stand op de ranglijst.

In bijna alle opzichten was Unicum de bovenliggende ploeg en door slechte afronding en goed keeperswerk duurde het tot de 41e minuut dat de 0-0 van het scorebord verdween. Melvin Spanhak zorgde ervoor dat Unicum met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in ging.

Gelijk na de thee was het Ernesto Seymonson die de 2-0 aantekende en alles leek erop dat de Lelystedelingen de wedstrijd onder controle hadden.

Toch kwam hier binnen luttele minuten verandering in toen Rick Veldkamp met een van richting veranderde vrije bal de 1-2 aantekende en Wytse Hartog even later een prima kopbal verzilverde.

Met de snelheid waarmee s.v. ’t Harde de twee goals scoorde zo snel waren de volgende twee tegentreffers ook weer.

Junior Matthieu en opnieuw Ernesto Seymonson haalden definitief de trekker over en de nederlaag voor de Groen-witten was een feit.

Dat Unicum in de slotfase de 5-2 door Boys Besselink aantekende was een formaliteit want Unicum was verreweg de betere vandaag en de score had zeker hoger uit kunnen vallen.

Doordat de concurrentie dit keer wel de punten pakte staat s.v. ’t Harde weer met beide benen op de grond en zal het volgende week thuis tegen VIOS Vaassen uit een ander vaatje moeten tappen.