maandag 11 maart 2013

Verrichtingen afgelopen weekend WV de IJsselstreek (Elite / Beloften)

Afgelopen weekend stonden de Elite/Beloften renners van WV De IJsselstreek aan de start van diverse wedstrijden. Hieronder een verslag van de wedstrijden, waarin een aantal lokale / regionale renners aan de start verschenen.

60ste Witte Kruis Classic
Op zaterdag vertrok een 6-tal renners richting Den Haag om deel te nemen aan de 60ste Witte Kruis Classic: Arjan Hofman / Arjan de Haan / Henri Mol / Jannick Engel / Peter van de Put / Pieter-Paul de Weerd.

Om 13.00 uur ging het peloton onder zeer slechte weersomstandigheden op de Kijkduinsestraat van start voor de wedstrijd over ruim 168 kilometer. De wedstrijd kende een zeer chaotische start waarin diverse ploegleidersauto's stil kwamen te staan (door niet afgesloten wegen) in het Haagse verkeer, en zodoende aansluiting met het peloton verloren.

Het eerste uur bleek een slagveld, waarin diverse renners de wedstrijd met onderkoelingsverschijnselen moesten verlaten. Na het eerste uur wedstrijd waren er nog slechts 90 renners in koers, voor de IJsselstreek waren dat : Arjan Hofman en Peter van de Put. Naarmate de wedstrijd vorderde, viel het peloton in diverse groepen uiteen en dunde het deelnemersveld verder uit. Na 115 kilometer (bij de ravitaillering) kneep ook Arjan Hofman in de remmen, om enigzins op te warmen in de bus.

Op zo'n 20 kilometer van de meet werd Peter van de Put met zijn groep ook uit de wedstrijd genomen, en dat betekende helaas 6 maal DNF op de uitslagenlijst. Van de 180 gestartte renners, wisten er slechts 38 de finish in Kijkduin te halen.

5e rit VADESTO Voorjaarscompetitie
In Oosterwolde werd zaterdag, op een nieuw parcours, het vervolg gegeven aan de Vadesto Voorjaarscompetitie.

Om 12:00 uur werd het start-sein gegeven, met namens de IJsselstreek een 4-tal mannen aan het vertrek : Berry Nagelhout, Gerben de Ruiter, Wim Engel, Bernie Dolfsma en Gertjan Hamstra, laatst genoemde keert terug van een knie-blessure.

Al vrij snel na de start was het Berry Nagelhout die de knuppel in het hoenderhok gooide, en ten aanval trok. Achter hem werd de waaier opgezet door het gehele team van de Hanzerenners, die na die na dit weekend de status van trainingskoers-coureurs hebben gekregen. De groep dunde ook steeds verder uit en uiteindelijk bleven maar acht renners over die de finale in gingen. In de finale waren het de Hanzerenners die het slim uitspeelden, waardoor Berry Nagelhout als 4e en Wim Engel als 8e eindigde.

Nieuwrode (BE)
Op zondag werd door een 4-tal renners gestart in het Vlaamse Nieuwrode, een open omloop van ruim 117 kilometer over 14 ronden van elk 8,4 kilometer.

In Belgiƫ bleek het een stuk beter vertoeven dan in Nederland, en kon er tot opluchting van onze renners gekoerst worden zonder regen of sneeuw. Aan het vertrek 181 coureurs, met namens de IJsselstreek : Berry Nagelhout, Gerben de Ruiter, Bernie Dolfsma en Henri Mol.

Helaas kreeg Henri Mol na 2 ronden te maken met pech. Een lekke band gooide roet in het eten, wat er in resulteerde dat hij vroegtijdig de koers moest verlaten. Daarna was het de beurt aan Gerben de Ruiter, die achter een valpartij zat en daardoor de aansluiting met het peloton verloor.

Bij de andere 2 renners van de IJsselstreek ging het stukken beter, en zowel Bernie Dolfsma als Berry Nagelhout konden mooi van voren meedraaien in het peloton. Halverwege koers ging er een groepje van 19 renners lopen met daarin 3 Nederlanders, maar helaas zonder IJsselstreker.

Met een gemiddelde van ruim 42,5 km/h was het Jasper Stuyven van Bontrager-Livestrong die solo aan wist te komen. Berry nagelhout werd 6e in de pelotonsprint en reed hiermee naar een verdienstelijke 25ste plaats. Bernie Dolfsma wist de wedstrijd in het peloton uit te doen, en eindigde op de 81ste plaats - voor beide heren een nette prestatie.