zondag 17 maart 2013

Belangrijke winst voor VSCO’61

In de zespunten wedstrijd tegen asv Dronten weet VSCO’61 een belangrijke 0-1 overwinning te boeken.
Verdiend is het niet, maar daar heeft achteraf iedereen in het kamp van VSCO’61 maling aan.

VSCO’61 start goed met drie kansen in de openingsfase.
Bert van ’t Hof komt vrij voor doelman Remmerts, maar schiet op de goalie, op een kopbal van Wim de Vries weet de doelman opnieuw redding te brengen en Gert Schreurs ziet zijn venijnig schot afketsen op een tegenstander.

Hierna krijgt asv Dronten enkele mogelijkheden via Ronny Jansen en Bartel Oost, maar de grootste kans is voor Vincent ter Brug. Via een ongelukkige klutsbal aan de kant van VSCO’61 komt hij geheel vrij voor doelman Ten klooster, maar schiet naast. In de slotfase van de eerste helft krijgt VSCO’61 nog een geweldige mogelijkheid met een drie-tegen-een-situatie, maar Gerwin de Leeuw verspeelt de bal aan zijn tegenstander.

VSCO’61 dat deze wedstrijd slordig speelt komt in de tweede helft direct goed weg door een bal op de bovenkant van de lat via een eigen speler. In de 54e minuut neemt VSCO’61 een 0-1 voorsprong. Een verre ingooi van Gerwin de Leeuw wordt verlengd door Wim de Vries en Bert van ’t Hof volleert de 0-1 binnen. Hierna zakt VSCO’61 te ver terug en vergeet te voetballen. Gerjan Mulder lijkt te scoren, maar doelman Ten Klooster weet ternauwernood te redden en uit de scrimmage weet VSCO’61 het doel schoon te houden.

Wilko Braam volleert hierna een snoeihard schot op de lat en asv Dronten ruikt dat er meer in zit. Bij VSCO’61 is het billenknijpen en ondanks een grote kans van Pedro van de Bunte in de slotfase weten de Kanaries de belangrijke drie punten mee te nemen naar Oosterwolde.

Dinsdagavond speelt VSCO’61 de inhaalwedstrijd thuis tegen Veensche Boys. Dit duel op sportpark de Heughte begint om 20:00 uur.