zondag 17 maart 2013

Belangrijke zege voor de Elburger SC

Terwijl het er op leek dat de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Excelsior (Z)etten in een bloedeloze en voor Elburger Sportclub ongunstige 0-0 eindstand zou eindigen grepen de blauw-witten vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd alsnog de zeer belangrijke volle winst.

Een vrije trap van de inmiddels ingevallen William Huenestein bereikte de mee naar voren gekomen verdediger Andries van der Beek en gebruik makend van zijn lengte kopte hij de bal langs de vergeefs graaiende handen van de tot dan toe foutloze doelman Dennis Janssen.

Dat Mathijs Frik in de slotseconden van de extra tijd met een harde en droge knal de eindstand nog op 2-0 bepaalde was slechts van statistisch belang.

Door deze nederlaag is het lot van Excelsior vrijwel bezegeld en komen de Betuwenaren het volgend seizoen, na één jaar 2e klasse, weer een treetje lager uit.

Ondanks de overwinning blijft de situatie voor Elburger Sportclub zorgelijk.

Hoogstaand was het duel tussen de twee ploegen uit de onderste regionen van de ranglijst overigens allerminst.

De eerste kans was voor Excelsior maar via de lat ging het schot van Roel Snel over. De Elburgers lieten zich hierna meer gelden en raakten Van der Beek en  Frik zelfs beurtelings het houtwerk.

Ondanks het windvoordeel wisten de Elburgers de rood-zwarte- verdediging niet in verlegenheid te brengen en bleef doelman Janssen de situatie, tot vijf minuten voor tijd, steeds meester.
Een vrije trap voor de thuisclub, na een handsbal van doelman Van Dijk, zorgde en-passant nog voor de nodige opwinding in de Elburger-afweer.