zondag 31 maart 2013

Berry Nagelhout 6e in "De Grote Omloop van de Veenkoloniën"

Afgelopen zaterdag stond de 2e wedstrijd in het kader van de Clubcompetitie op het programma: De Grote Omloop van de Veenkoloniën. Aan de start namens wv de ijsselstreek: Arjan Hofman, Berry Nagelhout, Peter v.d. Put, Pieter-Paul de Weerd, Jannick Engel en Gerben de Ruiter.


Dit jaar was het parcours aangepast en was de wedstrijd oorspronkelijk 180 kilometer. Reeds voor de start waren er grote vraagtekens of deze hele afstand verreden zou worden, aangezien het hard sneeuwde en de voorspellingen voor de middag niet veel beter waren.

Bij het uitrijden van Veendam was de weg echter kurkdroog en brak er een waterig zonnetje door. Gelijk bij het opdraaien van de beruchte smalle wegen, brak het peloton in vele waaiers. Peter, Arjan en Berry zaten goed van voren, Pieter-Paul, Jannick en Gerben te ver van achteren. Pieter-Paul kon via een 3e waaier uiteindelijk terugkomen in het peloton. Het 1e uur ging het hard, ruim 46 gemiddeld. Na zo'n 1,5 uur, begon het wederom te sneeuwen, en hard ook.


Voordat de organisatie en de jury een besluit hadden genomen om de wedstrijd uiteindelijk 40 kilometer in te korten, brak de zon echter alweer door. Er waren in de tussentijd diverse speldenprikjes uitgedeeld, maar zonder resultaat. Toen de finale ingezet werd, waren het Berry en Arjan die voorin zaten, Peter en Pieter-Paul in een 2e groep. Bij het optrekken van de rook, was het Berry uiteindelijk die zich in de finale iets liet verrassen waardoor hij als 6e finishte. Arjan finishte als 14e.



In de dag uitslag was de ploeg in totaal als 5e geëindigd, waardoor er zelfs in de tussenstand van de Clubcompetitie een plaatsje opgeschoven werd, namelijk de 2e plaats. De volgende wedstrijd in het kader van de Clubcompetitie is de A7 Classic, 2 jaar geleden nog gewonnen door een IJsselstreker, gaan we dit jaar op herhaling?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten