zondag 3 maart 2013

KV Elburg maatje te klein voor Wit Blauw

KV Elburg speelde zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Wit-Blauw uit Kampen. Voor beide teams stond er veel op het spel. Elburg was echter niet opgewassen tegen het sterkere Wit-Blauw en verloor met afgetekende cijfers: 14-22.

Voor Elburg was het de laatste kans om een promotie/degradatiewedstrijd voor handhaving af te wenden. Dan had er zeker gewonnen moeten worden. Wit-Blauw kon zich geen puntverlies permitteren. De koploper in de 1e klas C is met Sparta Zwolle in strijd om het kampioenschap.

Het talrijke publiek zag een aantrekkelijke eerste helft en een tweede helft die duidelijk minder was.

Elburg kon Wit-Blauw in de eerste helft nog redelijk bijbenen. Tot 4-4 ging het gelijk op en daarna nam Elburg een kleine voorsprong (6-4). Wit Blauw was hier niet van onder de indruk en scoorde weer veel via het dameskwartet. Elburg maakte in deze fase ook weer te veel overtredingen onder de korf. Uit de vrije worpen scoorde Wit-Blauw ook drie keer zodat de ruststand werd bepaald op 8-11.

Na rust was Elburg niet meer in staat om Wit-Blauw volwaardig partij te bieden. De Kampenaren liepen gemakkelijk uit naar 11-20. Ondanks enkele wissels kon Elburg het tij niet keren. In de slotfase kon Elburg nog enkele keren scoren zodat de eindstand 14-22 op het scorebord kwam staan. Het was een verdiende overwinning van een beter korfballend en gemakkelijker scorend Wit-Blauw.

De doelpunten kwamen van:

Benjamin Tijdeman 4; Jeffrey van Oene 2; Jim van der Linden 2; Sabine Broekhuizen 1; Nynke de Haan 1; Jordi Immeker 1; Ragnild Steert 1; Corine Engeltjes 1; Rutger Bruinink 1.

Elburg speelt volgende week de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Op 16 maart zal er een beslissingswedstrijd moeten worden gespeeld voor handhaving in de 1e klas.