woensdag 20 maart 2013

OWIOS bij laatste 8 van de beker

OWIOS heeft in de 1/8 finales van de beker gewonnen van zondag-hoofdklasser Rigtersbleek uit Enschede. Na 0-0 in de reguliere speeltijd werd er na strafschoppen gewonnen 4-5.
OWIOS zit nu bij de laatste 8 van de beker in district Oost. Woensdag 20 maart is de loting voor de 1/4 finales.

Veel voetballiefhebbers, die OWIOS een warm hart toedragen, waren ook afgereisd naar het verre en koude Enschede waaronder ook 2 bussen vol supporters. Op een sfeervol sportpark stroomde het groen-witte legioen rondom het hoofdveld.

OWIOS begon voortvarend aan de wedstrijd in een hoog tempo. Met goed en verzorgd voetbal gekoppeld aan de bekende inzet werd de wedstrijd op gang gebracht. Van niveau-verschil tussen beide ploegen was geen sprake. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en kansen voor beide doelen waren spaarzaam. Door het hoge tempo in deze sportieve wedstrijd viel er echter voldoende te beleven en het spel golfde op en neer. De organisatie van OWIOS onder leiding van Nagelhout stond als een huis en hoefde slechts enkele afstandsschoten weg te geven. Voorin waren Van den Hul en uitblinker Veldhoen handenbinders. Door het collectief konden juist zij wat extra’s brengen.

De beste kans in de wedstrijd was nog vlak na rust nadat Van den Hul alleen schuin op de keeper afging. De keeper kwam als overwinnaar uit de strijd. Aan het eind van  de wedstrijd vielen er gaten en het spel verplaatste zich snel bij zowel Rigtersbleek als bij OWIOS wat de wedstrijd nog attractiever maakte. In de 92e minuut zou OWIOS er nog in de reguliere speeltijd er vandoor gaan met de winst. Een vrije trap van Veldhoen op randje 16 scheerde rakelings langs de kruising. Verschillende toeschouwers zagen deze bal er al in gaan…, maar helaas. De goed fluitende, jonge scheidsrechter Voogsgeerd floot af met een 0-0 eindstand.

Strafschoppen moesten bepalen welke ploeg er doorging naar de laatste 8. De eerste 8 strafschoppen werden door beide ploegen onberispelijk raakgeschoten. De 5e strafschop werd door Rigtersbleek over het doel geschoten. Veldhoen kon met de laatste penalty de genadeklap uitdelen en deed dit tot grote vreugde van het supporterslegioen van OWIOS. De overwinning werd samen met de supporters op het veld gevierd.

OWIOS kan zich gaan opmaken voor de volgende ronde. Woensdag 20 maart is er de loting voor de volgende ronde. Hopelijk kan OWIOS na drie uitwedstrijden (WHC uit Wezep, NEO uit Borne en Rigtersbleek uit Enschede) de volgende ronde een aantrekkelijke tegenstander ontvangen op het mooie sportpark Bovenmolen. OWIOS schaart zich bij de laatste 8 in een illuster rijtje. De volgende ploegen zitten nog in de beker: HSC’21, De Treffers, FC Lienden, Achilles ’29 (Topklassers), ROHDA Raalte, DVS’33 Ermelo (Hoofdklassers) en het welbekende sv DFS (2e klasse).

Opstelling OWIOS: Kuiper, Boon, Nagelhout, Snoek, Veldkamp, Mensink, Spronk, van ’t Hul (Schoeber), Veldhoen, Van den Hul en Maat (Van Hooren).

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten