vrijdag 22 maart 2013

OWIOS uit naar Veensche Boys

Zaterdag staat in Nijkerkerveen om 14.30 uur de competitie-wedstrijd van OWIOS tegen Veensche Boys op het programma.
Deze wedstrijd staat onder leiding van de heer P.H.G. van Koolwijk.


Beide ploegen speelden afgelopen dinsdag nog een officiƫle wedstrijd. Veensche Boys speelde een inhaalwedstrijd voor de competitie tegen VSCO en OWIOS speelde de 1/8 finales van de beker van district Oost.

Veensche Boys bevindt zich enigszins teleurstellend op een 7e plaats met 23 punten uit 17 wedstrijden. Afgelopen dinsdag werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen VSCO en vorige week zaterdag werd er met 3-1 verloren van ESA. In beide wedstrijden had er echter meer ingezeten. In het laatste half uur werd de wedstrijd tegen ESA weggegeven en tegen VSCO bleef de stand 1-1. Door het missen van deze 5 punten, verliest Veensche Boys de aansluiting met de subtop.

De eerste wedstrijd tussen OWIOS en Veensche Boys eindigde in een 1-0 overwinning voor OWIOS. Veensche Boys, met de behendige buitenspelers,  is en blijft altijd een lastige tegenstander voor OWIOS en ook in de eerste wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Afgelopen dinsdag speelde OWIOS de 1/8 finale, onder aanvoering van een grote supportersschare, tegen zondaghoofdklasser Rigtersbleek. Een getergd OWIOS gooide de schroom van zich af en voerde het tempo in de wedstrijd op. Van klasse-verschil was geen sprake. Uiteindelijk moesten strafschoppen de beslissing brengen en alle 5 werden door OWIOS onberispelijk ingeschoten. OWIOS gaat nu door naar de 1/4 finale waar het tegen Topklasser HSC’21 moet strijden.
Deze bekeroverwinning was een mooie opsteker na de 2-0 nederlaag tegen DFS vorige week. Na een spannende strijd moest OWIOS  haar meerdere erkennen in deze ploeg en kon OWIOS niet aanhaken om de strijd om het kampioenschap spannend te houden. DFS zal de terechte kampioen in deze klasse worden.
 
Voor OWIOS is het zaak om weer snel met  beide benen op de grond te gaan staan en de euforie van de beker achter zich te laten. OWIOS moet zich vaster nestelen in de subtop. Daarvoor zijn echter punten nodig uit Nijkerkerveen. OWIOS hoopt veel toeschouwers te mogen aanschouwen die weer als 12e man achter de ploeg gaat staan om de punten mee te nemen naar Oldebroek.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten