zondag 31 maart 2013

Zeer verdienstelijk gelijkspel voor Elburger SC

Zelden zal een puntendeling, overigens de eerste dit seizoen voor Elburger Sportclub, zo prettig hebben aangevoeld als het zeer verdienstelijke gelijke spel (2-2) in de thuiswedstrijd tegen koploper DFS uit Opheusden. Een hoopgevend resultaat met het oog op de komende zeer belangrijke wedstrijden; te beginnen met de derby a.s. maandag in Oldebroek tegen OWIOS (17.30 uur)

DFS toonde vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Mellendijk uit Gendringen aan over één van de beter voetballende ploegen in deze klasse te beschikken.

De gedrevenheid en de passie waarmee de Elburgers de ploeg uit de Betuwe tegemoet trad was echter bewonderenswaardig. Weliswaar doken de gasten in de openingsfase enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Roy van Dijk, maar dat had (nog) geen ernstige gevolgen.

Na bijna 20 minuten spelen kwam de thuisclub onverwachts aan de leiding. Uit een hoekschop, genomen door William Huenestein, die was toegekend nadat de DFS-doelman even daarvoor een schot van Raoul Jessurun met moeite had verwerkt, was het opnieuw Jessurun die opnieuw snoeihard uithaalde en nu wel de netten deed trillen.

De Elburgers leken met deze voorsprong te gaan rusten, maar vijf minuten voor de thee kwam de kampioenskandidaat op gelijke hoogte. Erik Hardeveld maakte op lepe wijze gebruik van een dekkingsfout in de Elburger-afweer.

Binnen vijf minuten na de hervatting kreeg de thuisclub opnieuw een domper te verwerken. Een misverstand tussen de verder foutloze en weer sterk spelende Andries van der Beek en één van zijn collega’s werd door Dusty Louwaars doeltreffend afgestraft.
In de fase hierna waren de betere kansen voor DFS, maar mede dankzij enkele fantastische reddingen van Van Dijk bleven de Elburgers overeind.

De beloning voor de voorbeeldig hardwerkende thuisclub bleef vervolgens niet uit. Na een uitstekende pass van Marvin Visscher op Marco de Vries schoof de sterke aanvaller de bal messcherp voor het doel waar Remco Timmer op de goede plaats stond om eindelijk weer eens de vreugde van een niet onbelangrijke goal te mogen ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten