zondag 24 maart 2013

Elburger SC verslaat Unicum

In een regelrechte zes-punten-wedstrijd tegen één van de naaste concurrenten Unicum uit Lelystad, heeft Elburger Sportclub een zeer belangrijke 2-0 overwinning geboekt.

Hoewel het voetballend gezien misschien niet altijd naar wens verliep demonstreerden de blauw-witten op een bitter koud Burgem. Bode sportpark negentig minuten lang een voorbeeldige en hartverwarmende inzet.

Technisch gezien had de ploeg uit de hoofdstad van Flevoland, met de gevaarlijke Ernesto Seijmonson in de gelederen, weliswaar wat meer in haar mars, maar echte kansen deden zich vooralsnog nauwelijks voor.
Dat was zeker ook de verdienste van de Elburger-defensie waarin doelman Roy van Dijk en Andries van der Beek een hoofdrol vertolkten.

Zonder dat zich Unicum-doelman Mike Schoonheim nog op de proef was gesteld, kwam Elburger Sportclub na ruim een kwartier spelen aan de leiding door een treffer van Marco de Vries. Terwijl Unicum op zoek ging naar de gelijkmaker verdubbelden de Elburgers na een half uur spelen zelfs de voorsprong. Een door hemzelf opgezette aanval werd door Robbert van Schie fraai afgerond.

Direct na de hervatting nam Unicum het initiatief en een eventuele vroege aansluitende treffer had de wedstrijd een andere wending kunnen geven.

Ondanks het feit dat de gasten enkele malen gevaarlijk opdoken voor het doel van Van Dijk, had Elburger Sportclub aan de andere kant, bij de tegenaanvallen, de wedstrijd zo maar definitief in het slot kunnen gooien. Het ontbrak de voorwaartsen echter aan de nodige scherpte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten