maandag 11 maart 2013

Blauw Wit te sterk voor E.V.V.

In de topper van de derde divisie B moesten de volleyballers van E.V.V. zaterdag met 3-1 het hoofd buigen voor thuisploeg Blauw Wit. In een goed bezette sporthal De Talter konden de Elburgse bezoekers geen moment hun koppositie waar maken. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Blauw Wit E.V.V. onder druk met geplaatste opslagen en harde aanvallen over de buitenkant en vanaf de driemeterlijn.

E.V.V. kon daar in de eerste twee sets weinig tegenover stellen.  Pas in het derde bedrijf deden de Elburgers serieus mee, maar op 17-17 ging door een serie van zes Oldebroekse punten achter elkaar ook deze set naar de thuisploeg. Het pleit voor E.V.V. dat het in de vierde set de kop niet liet hangen. De groenen bleven knokken voor een puntje en werden hier uiteindelijk voor beloond. Door de nederlaag slinkt de riante voorsprong van E.V.V. op Blauw Wit tot zes punten, waarmee de spanning aan de kop van de ranglijst weer enigszins terug is.

De dames van E.V.V. boekten een even knappe als belangrijke overwinning bij Devolco ’88. Met een 1-3 overwinning deed de ploeg van Michel Klappers goede zaken in de strijd om hun plek in de 3e divisie te behouden. Vanwege een voetblessure van spelverdeelster Linde Houting maakte Heidi Nagelhout haar rentree in de Elburger hoofdmacht. Onder leiding van de ervaren spelverdeelster – tegenwoordig uitkomend in het vijfde team – won E.V.V. de eerste twee sets nipt (23-25, 24-26) en de derde ruim (16-25). Het laatste bedrijf ging met duidelijke cijfers (25-16) naar de Deventer ploeg.