zondag 17 maart 2013

Succesvolle Ronde van Groningen voor wv de IJsselstreek

Afgelopen zaterdag stond de Ronde van Groningen op het programma. Na een verregende Witte Kruis Classic, waren de mannen gebrand om revanche te nemen. Hoewel de weersvoorspellingen in de loop van de week niet veel goeds beloofden, viel het bij de start 100% mee.

Aan de start: Arjan Hofman, Arjan de Haan, Wim Engel, Berry Nagelhout, Peter v.d. Put en Pieter-Paul de Weerd

Na een nerveus begin, het waaide immers flink in het Groningse land, waren er continue verschillende waaiers. Het peloton werd continue op de proef gesteld, maar het verschil werd nog niet echt gemaakt. Arjan Hofman en Berry Nagelhout zaten continue goed voorin het peloton, Arjan de Haan in eerste instantie ook, maar moest na een stevige tempowisseling de rol lossen, waarna hij in een groep met Peter v.d. Put en Pieter-Paul de Weerd terecht kwam. Bij de bevoorrading kwam alles samen en sloot Peter v.d. Put na een training achter de auto ook aan in het peloton.

Voor Pieter-Paul de weerdhet sein om bij het binnenrijden van Denemarken eens te proberen om weg te rijden, aanvankelijk met 6 man, maar zonder veel resultaat. Toen de koers uiteindelijk gemaakt werd, zo'n 50 km voor de streep, was het alleen Berry Nagelhout in de voorste gelederen. Arjan Hofman, Peter en Pieter-Paul zaten in het peloton, wat later ook nog uit elkaar gereden werd.

Berry Nagelhout zat flink in de tang bij 4 mannen van de NWVG en kon het niet bolwerken om bij de eersten op de meet af te stormen, uiteindelijk werd hij 9e in de uitslag, een prima resultaat voor iemand die 2 jaar lang geen klassieker gereden heeft. Pieter-Paul de Weerd was op 7 km van de streep met 3 man ontsnapt uit het peloton en wist bijna nog aan te sluiten bij de voorste groep. Uiteindelijk wist hij de sprint van het groepje te winnen wat resulteerde in een 1e plaats.

Arjan Hofman toonde wederom aan dat hij na vorig jaar een goede stap gezet heeft. In het peloton was hij voorin te vinden bij de sprint en eindigde als 24e. Peter v.d. Put was bij Delfzijl redelijk leeggereden, maar mocht in de laatste groep finishen, ook voor hem een goede opsteker.

Al met al een hele mooie dag voor de IJsselstreek, 3 man bij de 1e 25 dat is lang niet gebeurd, het resulteerde in de 3e plaats in het ploegenklassement, wat een mooie beker opleverde!

 
Heeswijk Dinther (zondag 17 maart '13)

Na een succesvolle ronde van Groningen was het voor de elite b elofte ploeg nog niet gedaan dit weekend. 7 renners (Henri Mol, John Schouten, Bernie Dolfsma, Gerben de Ruiter,Arjan Hofman, Arjan de Haan en Berry Nagelhout) gingen in Heeswijk - Dinther van start, waar het parcours bestond uit een omloop van ruim 3 km.

Aangezien de meeste renners hadden bijgeschreven was het eerst zaak om voorin te komen in het langgerekte peloton van 130 man. Dat lukte vrij aardig. Berry Nagelhout en Arjan Hofman zaten al voorin toen er midden in het peloton op een smal recht stuk een massale valpartij plaats vond. Arjan de Haan en Bernie Dolfsma waren namens de IJsselstreek de renners die de koers moesten staken.

Gelukkig viel de schade achteraf mee. Door de valpartij kwamen John Schouten, Henri Mol en Gerben de Ruiter op achterstand te rijden, maar John en Henri kregen met een groep het gat nog weer dicht. Uiteindelijk wisten 57 renners van de 130 die aan de start stonden te finishen. Berry Nagelhout kwam als 17e binnen, Arjan Hofman werd 25e, John Schouten 42e en Henri Mol 44e.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten