zondag 10 maart 2013

Dramatisch tweede kwart nekt Bossini G.S.Stars

Afgelopen zaterdag speelden de basketballers van Bossini G.S.Stars tegen koploper Jugglers uit Enschede.
Beide teams verloren vorige week en waren dus gebrand op de overwinning.

Bossini G.S.Stars startte scherp en bleef tot diep in het eerste kwart goed bij. Bij een stand van 22-19 haperde de Elburger aanval echter en liepen de Jugglers uit naar 26-19 aan het eind van het eerste kwart. Het tweede kwart zakte Bossini G.S.Stars ver weg. Aanvallend viel de ploeg compleet stil en verdedigd liep ze achter de feiten aan. Jugglers pakte veel aanvalsrebounds en creƫerde veel tweede kansen. Bossini G.S.Stars scoorde slechts 9 punten dit kwart. Jugglers maakte er 27 en liep uit naar een ruststand van 53-28.

Na rust kwam het aan op trots en eergevoel bij de Elburgers. De ploeg kwam scherp uit de kleedkamer en met name forward Roel Kramer nam de ploeg op sleeptouw. Er werd gevochten voor elke bal en het tempo werd opgeschroefd. Het derde kwart werd gewonnen door de Elburgers en de achterstand werd iets kleiner. Bij een 70-46 tussenstand ging het vierde kwart van start. De trend van het derde kwart werd doorgezet en Bossini G.S.Stars bleef knokken hard verdedigen. Ook dit kwart werd gewonnen door de ploeg uit Elburg. Het gat bleek echter te groot en Bossini G.S.Stars kreeg nooit uitzicht op een stunt.

De ploeg is nu twee weekenden vrij en speelt op 29 maart om 21:00 uur in Elburg tegen Wildcats uit NIjmegen.