zaterdag 30 maart 2013

KV Elburg verliest van koploper

KV Elburg opende de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen koploper ASVD uit Dronten.
Na een goede start kon Elburg de betere Drontenaren niet bijbenen en verloor verdiend met 10-18.

Afgelopen donderdagavond verloor Elburg ook nipt de oefenwedstrijd tegen Oranje Zwart in Zwolle. Dat was om die reden misschien wel een goede generale voor de wedstrijd tegen ASVD. Elburg stond maar één puntje achter ASVD, dus het was een echte derby om de koppositie. Die koppositie kwam voor ASVD overigens niet in gevaar. Elburg kon ASVD bijbenen tot 5-5 halverwege de eerste helft. Daarna schakelde ASVD een tandje bij.

Het team was veel scherper dan de Elburgers die er daarnaast ook nog lang over deden om kansen te creëren.

Na rust (6-8) scoorde ASVD zes keer op rij. Pas na een kwartier wist Elburg tegen te scoren maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Via 7-14 halverwege de tweede helft speelde ASVD de wedstrijd gemakkelijk uit. Een verdiende nederlaag voor Elburg die nog wel op een gedeeld 2e plaats op de ranglijst blijft staan.