dinsdag 12 maart 2013

OWIOS trapt af in 7x7 35/45+ najaarsreeks

Afgelopen vrijdag trapten de veteranen van OWIOS af voor de KNVB 45+ voorjaarsreeks 2013. De mannen wonnen wedstrijden en gaan daarmee aan kop in poule van de 35+ reeks.
De najaarscompetitie werd ook al gewonnen door OWIOS.

In deze voorjaarsreeks strijden de mannen op minimaal vier vrijdagavonden (eens per drie weken) tegen een tweetal verenigingen uit de directe omgeving voor de winst. Iedere avond wisselt de speellocatie zodat alle vereniging eenmaal gastheer zijn. In het najaar (vanaf september) wordt er op dezelfde manier gespeeld in de najaarsreeks.

Met deze spelvorm komt de KNVB tegemoet aan de wensen van veel veteranen die, door tijdgebrek en of om fysieke redenen, niet meer wekelijks tegen (te) jonge tegenstanders willen voetballen. Door mee te doen aan de 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks kunnen ze toch hun favoriete sport blijven beoefenen en daarbij ook nog en gezellige ‘derde helft’ beleven met oude ploegmaten.

Het 35- en 45+ voetbal wordt gespeeld in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal 35 of 45 jaar oud zijn. Tevens kan er onbeperkt worden gewisseld en is er geen buitenspelregel. Topfitte 45-plussers kunnen ook uitkomen in 35+ teams, omgekeerd is dispensatie echter niet mogelijk.

De veteranen van OWIOS roepen ook buurtverenigingen op om te starten met het 45+ voetbal. Op deze manier kunnen er mooie derby’s gespeeld worden onderling tussen “de toppers van vroeger”.

Voor meer informatie over het 7x7 3545+ voetbal bij OWIOS kunt u contact opnemen met Egbert Nagelhout via geert9@planet.nlof via de KNVB www.voetbal.nl/7tegen7.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten